Home » Știință » Compuşii care pot inhiba coronavirusul

Compuşii care pot inhiba coronavirusul

Compuşii care pot inhiba coronavirusul
Publicat: 03.03.2020
Producătorul de medicamente Pfizer a anunţat că a identificat o serie de compuşi antivirali pe care îi are în dezvoltare, care au potenţialul de a inhiba coronavirusurile şi că îi analizează, împreună cu o terţă parte, anunţă Reuters.

Producătorul de medicamente Pfizer a anunţat că a identificat o serie de compuşi antivirali pe care îi are în dezvoltare, care au potenţialul de a inhiba coronavirusurile şi că îi analizează, împreună cu o terţă parte, anunţă Reuters, potrivit Mediafax.

Compania a spus că speră să obţină rezultatele până la sfârşitul lunii martie, iar dacă oricare dintre compuşi va avea succes, speră să înceapă testarea lor până la sfârşitul anului.

Mikael Dolsten, directorul ştiinţific al companiei, a fost unul dintre executivii din industria farmaceutică care s-au întâlnit luni cu preşedintele american Donal Trump, la Casa Albă

Trump le cere experţilor să dezvolte un vaccin pentru coronavirus în termen de „câteva luni”

Donald Trump i-a îndemnat pe experţii din domeniul farmaceutic să dezvolte un vaccin pentru coronavirus în termen de „câteva luni”, după ce numărul deceselor a ajuns la 6 în SUA, scrie Daily Mail.

Imediat, însă, Trump a fost avertizat de consilierul său pe probleme de sănătate, dr. Tony Fauci, că i-a spus de mai multe ori că acest lucru va dura cel puţin un an.

„Lucrăm din greu pentru a accelera procesul de dezvoltare a unui vaccin. De asemenea, ne îndreptăm cu viteză maximă pentru a dezvolta o terapie, astfel încât să putem ajuta oamenii să se recupereze cât mai repede posibil”, a spus Trump în timpul unei reuniuni cu directorii a 10 companii din domeniile farmaceutic şi bio-tehnologiei.

Experţii i-au răspuns că un vaccin ar putea ajunge la stadiul de testare pe oameni în câteva luni.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase