Home » D:News » Un vaccin pentru coronavirus ar putea fi testat în circa şase săptămâni, în SUA

Un vaccin pentru coronavirus ar putea fi testat în circa şase săptămâni, în SUA

Publicat: 04.03.2020
Un vaccin pentru coronavirus ar putea fi testat în circa şase săptămâni, în SUA
În circa şase săptămâni, marile companii farmaceutice din Statele Unite ar putea începe să testeze un vaccin împotriva coronavirusului, a anunţat vicepreşedintele SUA, Mike Pence.

Zilele acestea, preşedintele Donald Trump i-a chemat la Casa Albă pe toţi şefii marilor companii farmaceutice şi le-a cerut să găsească un tratament.

„Este remarcabil să te gândeşti că am putea avea un vaccin care să intre în testele clinice în şase săptămâni. Este un efort în care trebuie să fim implicaţi toţi”, a spus Mike Pence, vicepreşedintele SUA, potrivit Mediafax.

Autorităţile americane au decis să testeze de coronavirus un milion de oameni, în şase zile. Cele mai afectate state de COVID-19 sunt California şi Washington, unde au fost înregistrate deja şase decese.

Numărul cazurilor de COVID-19 a depăşit 100.

Cazurile de persoane infectate cu noul tip de coronavirus au fost confirmate în 12 state, majoritatea dintre acestea fiind raportate în California şi Washington, unde şase persoane au murit deja.

Aproximativ un sfert dintre cazurile actual ar fi fost, cel mai probabil, transmise prin intermediul comunităţilor SUA şi nu din cauza călătorilor din afară, susţin oficialii americani.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase