Home » D:News » Elevii olimpici, promovaţi pe panourile publicitare într-un oraş din România

Elevii olimpici, promovaţi pe panourile publicitare într-un oraş din România

Elevii olimpici, promovaţi pe panourile publicitare într-un oraş din România
Publicat: 04.03.2020
Elevii olimpici din Piatra-Neamţ sunt promovaţi pe panourile publicitare din oraş, oraşul fiind primul din ţară care a pus în practică o astfel de iniţiativă.

Elevii olimpici, alături de rezultatele lor apar, pentru al doilea an la rând, pe panourile publicitare din Piatra-Neamţ.

„Anul acesta, pe 3 panouri publicitare din oraş au fost expuse imagini ale celor 26 de elevi olimpici, ce au obţinut rezultate deosebite la olimpiade, elevi care reprezintă viitorul acestui oraş şi de care comunitatea locală este foarte mandră. Mai mult decât atât, în fiecare an, de sărbătoarea oraşului, elevii olimpici cât şi profesorii îndrumători sunt premiaţi de către Primăria Piatra-Neamţ”, a declarat, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al Primăriei Piatra-Neamţ, Vlad Tudor.

Iniţiativa a fost pusă în practică în iarna anului trecut, după ce consilierul local Romel Bîrjoveanu a propus un proiect de hotărâre în acest sens, la scurt timp după ce un liceu din Constanţa a avut o idee similară.

La acea dată, consilierul declara că-şi doreşte „înlocuirea bormaşinilor şi reclamelor la medicamente de pe panourile publicitare din oraş cu pozele elevilor care au obţinut rezultate deosebite la învăţătură”.

Potrivit proiectului de hotărâre votat de consilieri, costurile afişajului vor fi suportate din bugetul oraşului Piatra-Neamţ, iar perioada de timp în care vor fi expuşi olimpicii pietreni să fie de 15 zile pe an, timp în care firmele care deţin aceste panouri nu vor plăti chirie.

„Proiectul iniţiat de mine şi colegii liberali în 2018, continuă să ofere prestigiu, cinste şi o recunoaştere în plus tinerilor olimpici din Piatra-Neamţ, prin expunerea acestora şi a premiilor obţinute la diferite competiţii, pe panourile publicitare din oraş. În fiecare an, timp de două săptămâni, reclamele de pe unele panouri publicitare din oraş vor fi înlocuite cu pozele olimpicilor care au obţinut rezultate deosebite la învăţătură. Primăria Piatra-Neamţ premiază olimpicii nemţeni, iar această iniţiativă credem că va stimula tinerii să înveţe şi să devină tot mai buni”, a spus consilierul Romel Bîrjoveanu.

Isabela Stănescu este una dintre tinerele care se află pentru al doilea an pe panourile publicitare. Isabela face parte din comunitatea romă din Piatra-Neamţ, nu s-a dezis niciodată de acest lucru şi se mândreşte cu asta, iar succesul ei artistic face cinste comunităţii sale.

Este laureata mai multor concursuri de muzică, obţinând printre altele, trofeul la secţiunea de canto clasic al Concursului Internaţional de Interpretare Muzicală „Emanuel Elenescu”, premiul I la Olimpiada Naţională de Muzică, premiul I finalist la Concursul Naţional de Canto Clasic „Achim Stoia” şi, de asemenea, la Concursul Naţional de Teoria Muzicii „Constantin Constantinescu”.

Tânăra bursieră a Fundaţiei Principesa Margareta a României este studentă în anul I la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti.

„Mulţumesc tuturor celor care au contribuit la această iniţiativă, pentru că au făcut ca mândria şi curajul să se nască în noi. Doresc ca pe viitor să fim în număr cât mai mare pe aceste panouri, să aducem cinste oraşului nostru şi să ne facem cât mai cunoscuţi în domeniul în care performăm”, a spus Isabela Stănescu.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase