Home » D:News » Un bărbat întors din Roma, prins într-un autobuz din Bucureşti cu simptome ale virusului COVID-19

Un bărbat întors din Roma, prins într-un autobuz din Bucureşti cu simptome ale virusului COVID-19

Un bărbat întors din Roma, prins într-un autobuz din Bucureşti cu simptome ale virusului COVID-19
Publicat: 18.03.2020
Un bărbat care s-a întors din Roma în urmă cu 2 zile a fost găsit într-un autobuz STB, linia 104, fără să îi pese că ar putea infecta şi alte persoane.

El acuza febră, tuse dar şi ameţeli, toate fiind simptome specifice infectării cu virusul COVID-19.

Procurorii de la Sectorul 3 au deschis un dosar penal pe numele bărbatului pentru zădărnicirea combaterii bolilor, infracţiune care este pedepsită cu pedeapsa de până la 2 ani de închisoare, potrivit unui comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti.

Totodată, bărbatul care a venit cu avionul din Madrid deşi era infectat cu COVID-19 are dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Procurorii de la parchetul Buftea fac verificări în acest dosar în care bărbatul a călătorit cu avionul alături de alţi 60 de pasageri deşi autorităţile din Spania au confirmat în cazul său infectarea cu noul coronavirus.

Bărbatul avea chiar şi un certificat medical eliberat de autorităţile medicale din Spania care atesta infecţia cu COVID-19 şi care îl obliga să rămână în carantină în acea ţară.

La nivel naţional, alte 41 de dosare penale au fost deschise persoanelor care nu au respectat condiţiile izolării la domiciliu sau ale carantinei.

Până miercuri, pe teritoriul României au fost confirmate 260 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19.

Dintre cei 260 de cetăţeni care au contactat virusul, 19 sunt declaraţi vindecaţi şi au fost externaţi.

De la ultima informare, au fost confirmate 14 cazuri noi, din care: 7 în Bucureşti, 3 în Braşov, 2 în Constanţa, câte unul în Maramureş şi Dolj.

Toate persoanele nou confirmate pozitiv la COVID-19 sunt fie contacţi ale unor cazuri pozitive, fie persoane aflate în carantină. Pacienţii nou confirmaţi au vârsta cuprinsă între 2 ani şi 57 de ani.

Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 3.510 persoane pentru care se fac verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus).

Alte 26.545 persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 4.670 de teste. Dintre acestea, 4.410 au fost cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu COVID-19. Testele au fost prelucrate în 8 unităţi sanitare din Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Craiova, Iaşi şi Constanţa, inclusiv la Institutul Cantacuzino.

 

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase