Home » D:News » Alţi 22 de medici de la Spitalul Gerota diagnosticaţi cu COVID-19, după ce au fost infectaţi de fostul ofiţer MAI

Alţi 22 de medici de la Spitalul Gerota diagnosticaţi cu COVID-19, după ce au fost infectaţi de fostul ofiţer MAI

Publicat: 18.03.2020
Alţi 22 de medici de la Spitalul Gerota diagnosticaţi cu COVID-19, după ce au fost infectaţi de fostul ofiţer MAI
Un număr de 22 de cadre medicale infectate cu SARS Cov 2 care lucrau la Spitalul Dimitrie Gerota din Capitală au fost duşi la spital cu ambulanţele. Aceştia au fost infectaţi după ce au intrat în contact cu fostul ofiţer MAI. Anterior, alte 17 cadre medicale au fost infectate de către acesta.

Dintre cele 49 de cazuri de coronavirus confirmate ieri pe teritoriul României 22 au legătură cu fostul ofiţer MAI care le-a declarat iniţial cadrelor medicale de la Spitalul Gerota că nu a venit din zone de risc deşi se întorsese din Israel.

Cei 22 de pacienţi sunt cadre medicale care lucrează în Spitalul Dimitrie Gerota. Cele mai multe au ajuns la Spitalul Victor Babeş din Capitală.

Surse din cadrul spitalului Victor Babeş au declarat pentru Mediafax că au fost aduşi mai mulţi pacienţi infectaţi cu noul coronavirus de la Spitalul Dimitrie Gerota şi că medicii se confruntă acum cu un volum foarte mare de muncă.

La celălalt spital din Capitală unde sunt internaţi pacienţi pozitivi pentru COVID-19, Institutul Naţional de Boli Infecţioase Prof. Dr. Matei Balş din Bucureşti, oficialii spun că sunt 30 de cazuri confirmate cu noul coronavirus, dintre care trei de la Gerota.

„La noi sunt internate trei persoane de la Spitalul Dimitrie Gerota. Ieri seară erau internaţi în total în spitalul nostru 30 de pacienţi infectaţi cu noul coronavirus”, a declarat dr. Cătălin Apostolescu, purtătorul de cuvânt al Institutului Matei Balş din Capitală.

Astăzi Grupul de Comunicare Strategică a confirmat încă 29 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus în România. Bilanţul total a ajuns în România la 246 de îmbolnăviri. 3.441 de persoane sunt în carantină în centre instituţionalizate iar alte 23.679 sunt în izolare la domiciliu.

 

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase