Home » D:News » Primul român decedat după infectarea cu coronavirus avea şi cancer în fază terminală

Primul român decedat după infectarea cu coronavirus avea şi cancer în fază terminală

Publicat: 22.03.2020
Primul român decedat după infectarea cu coronavirus avea şi cancer în fază terminală
Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că a fost înregistrat primul deces al unui pacient infectat cu noul coronavirus pe teritoriul României. Este vorba de un pacient de 67 de ani confirmat cu noul coronavirus în 18 martie la spitalul din Flilaşi.

Potrivit GCS, pacientul de 67 de ani a fost confirmat în 18 martie cu Covid-19 la Unitatea de primi Urgenţe a Spitalului Filiaşi şi a fost transferat în aceeaşi zi la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Craiova.

Bărbatul suferea de o formă de cancer în stare avansată şi s-a întors din Franţa în data de 6 martie, au transmis anterior autorităţile din Dolj.

„Pacientul avea afecţiuni preexistente foarte grave, patologie neoplazică în stadiu terminal (cancer)”, au anunţat duminică reprezentanţii Grupul de Comunicare Strategică.

Potrivit celor mai recente cifre comunicate de GCS, în România erau confirmate sâmbătă 367 de cazuri de infectare cu noul coronavirus. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 52 au fost declarate vindecate, în timp ce 14 pacienţi erau internaţi la ATI.

Pacienţii cu boli preexistente, precum boli de inimă, boli pulmonare, cancer şi o serie de boli cronice sunt mai predispuşi de a dezvolta forme grave de COVID-19 în urma cărora să survină şi decesul.

 

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, în special pe domeniul social. Pasiunea pentru ... citește mai mult