Home » D:News » Cum are de gând să ajute Elon Musk spitalele din Statele Unite în timpul pandemiei de coronavirus

Cum are de gând să ajute Elon Musk spitalele din Statele Unite în timpul pandemiei de coronavirus

Cum are de gând să ajute Elon Musk spitalele din Statele Unite în timpul pandemiei de coronavirus
Publicat: 24.03.2020
Miliardarul american Elon Musk a anunţat că angajaţii Tesla şi Space X, companiile fondate de el, lucrează la sisteme de ventilaţie pentru bolnavii de coronavirus din spitalele americane în cazul în care acestea vor duce lipsă de aparate. Aceste sisteme sunt de mare ajutor bolnavilor cu probleme grave la plămâni, care sunt cei mai expuşi la a dezvolta COVID-19 în formă severă.

CEO-ul Tesla a răspuns recent, pe Twitter, unui mesaj lăsat de unul din urmăritorii săi, care îi cerea să se folosească de capacitatea tehnică a companiilor sale pentru a fabrica ventilatoare necesare pacienţilor infectaţi cu coronavirus.

Musk a răspuns că se lucrează la ventilatoare, deşi crede că nu va fi nevoie de ele. 

Tototodată, Bill de Blasio, primarul New York City, i-a cerut să îşi folosească fabricile pentru a ajuta spitalele în lupta cu pandemia de coronavirus COVID-19.

Nu se ştie cu exactitate în care dintre fabricile Tesla şi Space X se produc aceste ventilatoare pentru bolnavii de COVID-19 în stare gravă. 

Din 24 martie, Tesla va suspenda producţia la fabrica din zona San Francisco Bay, ca urmare a încheierii unui acord cu autorităţile locale din California. Şi fabrica sa de acoperişuri solare din New York îşi va suspenda temporar producţia, însă operaţiunile uzinei de baterii din Nevada vor continua.

În mesajul de pe Twitter, Musk nu a precizat şi câte resurse foloseşte pentru crearea acestor aparate medicale şi cum a reuşit să schimbe liniile de producţie pentru a le fabrica.

Pentru realizarea aparatelor de ventilaţie mecanică în fabrici trebuie să existe şi personal medical specializat în acestea, iar Agenţia americană pentru produse alimentare şi medicamente (Food and Drug Administration – FDA) trebuie să îşi dea aprobarea finală pentru ele, lucru care ar putea întârzia producţia, notează Tech Crunch

Şi alte companii, precum General Motors, Volkswagen, sau Ford sunt în discuţii cu Casa Albă pentru a începe producţia de ventilatoare.

 

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase