Home » D:News » De ce India are doar 32 de morţi de coronavirus, deşi este vecină a Chinei

De ce India are doar 32 de morţi de coronavirus, deşi este vecină a Chinei

Publicat: 31.03.2020
De ce India are doar 32 de morţi de coronavirus, deşi este vecină a Chinei
India, deşi vecină cu China, are doar 32 de morţi de COVID-19 şi asta pentru că Guvernul a luat măsurile din timp. Harsh Vardhan, un tânăr indian, a povestit cum a evoluat situaţia în ţara sa şi cum s-au impus autorităţile.

Un tânăr indian explică ce măsuri a luat Guvernul pentru a opri răspândirea virusului.

„Toate meritele sunt ale Guvernului. Primul pas luat de Guvern a fost să oprească toate călătoriile, autobuze, avioane, interne sau internaţionale, toate sunt amânate, asta e cea mai bună parte, şi au luat măsura atât de devreme. Al doilea pas a fost să încurajeze cât de sănătos poţi fi, care sunt lucrurile pe care le poţi mânca acum, cât de importantă e vitamina C pentru corp, e important să nu fumezi, să nu ieşi afară”, povesteşte Harsh Vardhan, un tânar indian, citat de Mediafax.

Oamenii nu luau în serios situaţia, dar prin continua atenţionare a Guvernului la riscuri, tânărul spune că au devenit conştienţi.

Ce se întâmplă cu cei care refuză, totuşi, să accepte măsurile? Ei bine, autorităţile le vor aplica „un masaj”.

„Pe 24, premierul nostru, Narendra Modi, ne-a rugat să stăm acasă în carantină, să nu ieşim afară, iar cine iese afară din casă i se va aplica „masajul” de către poliţie, dacă înţelegeţi ce zic”, mai spune tânărul indian.

În India, doctori, poliţişti, lucrători sociali fac parte din liniile de bătălie şi ajută cât de mult pot. Mulţi oameni fac parte din clasa de jos şi nu au posibilite nici măcar să îşi facă rezerve pentru perioada carantinei.

„Aceasta e o ţară unde 20-30% din oameni fac parte din clasa muncitoare. Merg în oraşele metropolă să lucreze, nu au locuinţă permanentă, resurse pentru a procura mai multă mâncare pentru perioada carantinei, 21 de zile, nu sunt destul de sănătoşi să se întreţină, şi Guvernul îi susţine financiar şi oamenii contribuie, ajută Guvernul, dau fonduri Guvernului să ajute oamenii săraci”, a adăugat Harsh Vardhan.

1.251 de cazuri de infecţie cu COVID-19 sunt înregistrate în India până acum, iar 32 de persoane au murit din cauza noului coronavirus.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase