Home » D:News » O astronaută de pe ISS înainte de întoarcerea pe Pământ: ”Mă tem că mă voi simţi mai izolată pe Terra decât aici”

O astronaută de pe ISS înainte de întoarcerea pe Pământ: ”Mă tem că mă voi simţi mai izolată pe Terra decât aici”

O astronaută de pe ISS înainte de întoarcerea pe Pământ: ”Mă tem că mă voi simţi mai izolată pe Terra decât aici”
Publicat: 16.04.2020
Astronauta Jessica Meir consideră experienţa izolării pe Terra ca fiind una „suprarealistă”. După şapte luni petrecute pe Staţia Spaţială Internaţională, Meir se pregăteşte de revenirea pe Terra. „Mă tem că mă voi simţi mai izolată pe Terra decât aici”, mai spune Meir.

După şapte luni petrecute pe Staţia Spaţială Internaţională, astronauta americană Jessica Meir va reveni, în 17 aprilie, pe Terra. Aici, aceasta va trăi o nouă formă de izolare, diferită de cea de pe avanpostul spaţial.

„Este suprarealist să vezi ce se întâmplă pe planeta de sub noi”, a spus astronauta în vârstă de 42 de ani, într-un interviu telefonic de pe ISS, la care au participat şi astronauţii americani Andrew Morgan şi Chris Cassidy.

„Terra a avut întotdeauna un aspect uimitor, văzută de aici, deci sunt dificil de crezut toate schimbările care s-au produs de când suntem noi aici” a spus Meir.

Astronauţii sunt specialişti în viaţa în izolare, ei petrec, în medie, şase luni mai mult sau mai puţin izolaţi pe staţie. De exemplu, Jessica Meir a sosit pe ISS în septembrie.

Însă izolarea lor este una voită, spre deosebire ce ceea ce trăiesc oamenii pe Terra, în contextul pandemiei de COVID-19. Izolarea lor este chiar o încununare a unor ani de antrenament.

„Mi-e teamă că mă voi simţi mai izolată pe Terra decât aici”, a spus Meir, potrivit Le Figaro. „Aici avem o rutină, suntem foarte ocupaţi să facem multe lucruri uimitoare şi avem această perspectivă incredibilă asupra Terrei, care este dedesubt”, a explicat ea.

Sfaturile asronauţilor pentru o izolare reuşită sunt simple şi încep printr-o rutină exactă. „Avem un program şi îl respectăm cu stricteţe”, a spus astronautul Andrew Morgan.

„Sportul, igiena personală, somnul, totul este prevăzut. Este important să respecţi programul”, a spus acesta.

O altă regulă este să fii un bun coechipier, tradusă de Jessica Meir prin întărirea relaţiilor cu familia şi prietenii, printr-o comunicare mai frecventă, potrivit Mediafax.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase