Home » D:News » Premieră medicală în România. O femeie cu COVID-19 a fost operată pe creier

Premieră medicală în România. O femeie cu COVID-19 a fost operată pe creier

Premieră medicală în România. O femeie cu COVID-19 a fost operată pe creier
Publicat: 21.04.2020
O femeie de 65 de ani, diagnosticată cu COVID-19, a suferit, marţi, o intervenţie neurochirurgicală. Ea avea o tumoră cerebrală, iar starea ei s-a înrăutăţit, aşa că medicii au operat-o de urgenţă.

Cazurile extreme cer măsuri extreme. Medicii de la Spitalul de Neurochirugie din Iaşi au operat o pacientă cu tumoră cerebrală, deşi femeia fusese diagnosticată cu COVID-19. Starea ei se înrăutăţea, iar fără operaţie ar fi murit sigur, aşa că medicii nu au mai stat pe gânduri.

„Tot personalul medical a purtat echipamente de protecţie de grad înalt, măşti, combinezoane, viziere, ochelari de protecţie”, a spus Lucian Eva, managerul Spitalului de Neurochirurgie Iaşi.

Tot acest echipament de protecţie nu a făcut decât să le îngreuneze şi mai mult misiunea medicilor.

„O să vedem, speram să depăşească cu bine această intervenţie. Nu avem experienţa necesară şi nici literatura de specialitate nu este foarte elocventă în privinţa asta. Există multe controverse in ceea ce înseamnă intervenţie chirurgicală pentru o asemenea leziune care este complicată cu un asemenea virus”, a mai spus Eva.

Operaţia a durat trei ore şi a decurs fără probleme. Pacienta e acum la terapie intensivă, dar din păcate, medicii nu au prea mari speranţe că-şi va reveni, diagnosticul său iniţial fiind extrem de grav, potrivit Mediafax.     

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase