Home » D:News » Liderii OMS au vorbit doar o oră şi jumătate despre ”urgenţa mondială de coronavirus”, în cele 5 zile de şedinţe din februarie

Liderii OMS au vorbit doar o oră şi jumătate despre ”urgenţa mondială de coronavirus”, în cele 5 zile de şedinţe din februarie

Liderii OMS au vorbit doar o oră şi jumătate despre ”urgenţa mondială de coronavirus”, în cele 5 zile de şedinţe din februarie
Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că ţările trebuie să aibă „control” asupra virusului.
Publicat: 24.04.2020
În 30 ianuarie, OMS declara criza COVID-19 o urgenţă mondială, iar în 3 februarie, când era şedinţa liderilor OMS la Geneva, erau deja 20.625 de cazuri de COVID-19 în lume şi 426 de decese. Cu toate acestea, în 5 zile de şedinţe, au discutat doar o oră şi jumătate despre criza noului coronavirus.

Pe 30 ianuarie Organizaţia Mondială a Sănătăţii declara epidemia de COVID-19 o urgenţă mondială şi totuşi la întâlnirea Board-ului executiv care a avut loc la Geneva câteva zile mai târziu, subiectul a fost dezbătut doar o oră şi jumătate, aşa cum arată agenda întâlnirii.

La acea dată, în lume existau deja 20.625 de cazuri confirmate de COVID-19 şi 426 de decese. Pe 2 februarie se înregistra şi primul deces în afara graniţelor Chinei, în Filipine.

Şefii OMS s-au întâlnit la Geneva pe 3 februarie la cea de-a 146-a şedinţă a board-ului executiv. La întâlnire a participat şi dr. Alexandru Rafila, care este reprezentantul României la OMS. COVID-19 a ajuns pe agenda de discuţii în doar două zile, deşi întâlnirea s-a întins pe cinci zile.

Pe 4 februarie, liderii OMS au discutat o oră de noul coronavirus. Pe agenda din 4 februarie a întâlnirii liderilor de la OMS apărea trecută tema epidemiei de COVID-19 şi urma să fie discutată de la ora 17.30 – 18.30. Doar o oră. Pe agenda zilei mai era subiectul E-cigaretelor şi vapingul.

„Evolving Novel Coronavirus (2019-nCOV) epidemic situation” era trecut în agendă problema uregenţei mondiale.

Pe 7 februarie la Geneva liderii OMS au alocat 30 de minute discuţiei despre COVID-19 şi trei ore pe consecinţele consumului de alcool

O altă discuţie despre noul coronavirus mai apare în agenda pe data de 7 februarie de la 12.00 la 12.30. Doar jumtate de oră au discutat şefii OMS, în timp ce pentru problemele generate de consumul de alcool au fost alocate 3 ore pe agenda zilei, potrivit Mediafax.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase