Home » D:News » Donald Trump, criticat dur după ce a decis suspendarea contribuţiei SUA către OMS

Donald Trump, criticat dur după ce a decis suspendarea contribuţiei SUA către OMS

Donald Trump, criticat dur după ce a decis suspendarea contribuţiei SUA către OMS
Credit foto: Profimedia
Publicat: 16.04.2020
Uniunea Europeană a criticat decizia preşedintelui Donald Trump de suspendare a contribuţiei financiare a Statelor Unite la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

„Nu există niciun motiv care să justifice această decizie, în contextul în care eforturile OMS sunt mai necesare ca niciodată pentru a limita răspândirea pandemiei de coronavirus”, a declarat miercuri Josep Borrell, Înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Exerne şi Politici de Securitate, citat de cotidianul Le Figaro.

„Doar prin unirea forţelor putem depăşi această criză, care nu are frontiere”, a adăugat el.

Preşedintele Donald Trump a anunţat suspendarea contribuţiei financiare a Statelor Unite pentru Organizaţia Mondială a Sănătăţii, acuzând instituţia că a comis erori în gestionarea pandemiei de coronavirus şi că are o poziţie favorabilă faţă de China.

Donald Trump a subliniat că OMS „a eşuat în misiunea sa de bază”, ca răspuns la focarul de coronavirus, potrivit Mediafax.

El a acuzat ONU că a gestionat greşit şi a acoperit răspândirea virusului, după ce a apărut în China, şi a spus că trebuie să fie tras la răspundere.

Anterior, Trump a acuzat OMS că a fost părtinitor faţă de China.

„Ordon administraţiei mele să oprească finanţarea, cât timp se face o evaluare a rolului Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii în gestionarea greşită şi acoperirea răspândirii coronavirusului”, a declarat Trump la o conferinţă de presă susţinută la Casa Albă.

Administraţia din China s-a declarat „profund preoccupată” de hotărârea SUA. „Această decizie va slăbi capacităţile OMS şi va afecta cooperarea internaţională contra epidemiei”, a declarat Zhao Lijian, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Beijing.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase