Home » D:News » Coronavirusul, de 10 ori mai mortal decât gripa porcină. Oficial OMS: Avem nevoie de vaccin pentru a opri transmiterea

Coronavirusul, de 10 ori mai mortal decât gripa porcină. Oficial OMS: Avem nevoie de vaccin pentru a opri transmiterea

Coronavirusul, de 10 ori mai mortal decât gripa porcină. Oficial OMS: Avem nevoie de vaccin pentru a opri transmiterea
Publicat: 14.04.2020
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat luni (n. r. 13 aprilie) că noul coronavirus este de 10 ori mai mortal decât gripa porcină, care ce a provocat o pandemie globală în 2009, subliniind este necesar un vaccin pentru a opri complet transmiterea.

OMS. Şeful OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus a declarat într-o informare online de la Geneva că organizaţia descoperă noi lucruri în mod constant despre noul coronavirus, virusul care afectează zeci de ţări din întreaga lume şi care până în prezent a ucis aproape 115.000 de oameni şi a infectat peste 1,8 milioane, scrie Straits Times.

„Ştim că noul Covid-19 se răspândeşte rapid şi ştim că este mortal, de 10 ori mai mortal decât pandemia de gripă porcină din 2009”, a declarat oficialul OMS.

Coronavirusul vs. Gripa porcină

OMS spune că 18.500 de persoane au murit din cauza „gripei porcine”, sau H1N1, care a fost descoperită pentru prima dată în Mexic şi Statele Unite în martie 2009, însă în revista medicală The Lancet s-a estimat că numărul adevărat ar fi între 151.700 şi 575.400.

Analiza publicată în The Lancet a inclus decese estimative di Africa şi din Asia de Sud-Est care nu au fost contabilizate de OMS.

Boala, care a fost declarată pandemie în iunie 2009 şi luată în considerare până în august 2010, s-a dovedit a nu fi la fel de mortală cum se estimase la începutul apariţiei ei.

Citeşte continuarea pe Gândul!

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase