Home » D:News » Avertismentul unui mare producător de dezinfectant, după comentariile lui Trump: ”Nu trebuie administrate în corpul uman”

Avertismentul unui mare producător de dezinfectant, după comentariile lui Trump: ”Nu trebuie administrate în corpul uman”

Publicat: 25.04.2020
Avertismentul unui mare producător de dezinfectant, după comentariile lui Trump: ”Nu trebuie administrate în corpul uman”
Autorităţile au avertizat că otrăvirea severă cu metanol poate duce la orbire sau moarte.
Reckitt Benckiser, compania care produce dezinfectantul Lysol, a solicitat clienţilor să nu consume produse de curăţare, după ce preşedintele Donald Trump a sugerat posibilitatea injectării de dezinfectanţi pentru a proteja oamenii de coronavirus, relatează CNN.

Compania britanică a avertizat vineri că produsele dezinfectante sunt periculoase şi nu sunt destinate consumului uman. Declaraţia a fost emisă în urma „recentelor speculaţii şi a activităţii din social media”.

„În calitate de lider global în domeniul sănătăţii şi produselor de igienă, trebuie să spunem clar că în niciun caz produsele noastre dezinfectante nu trebuie administrate în corpul uman (prin injecţie, ingestie sau orice altă cale)”, a declarat compania într-un comunicat.

RB a spus că produsele ar trebui să fie utilizate numai în conformitate cu ghidurile de utilizare. „Avem responsabilitatea de a oferi consumatorilor acces la informaţii precise, actualizate, aşa cum sunt recomandate de experţi de vârf în domeniul sănătăţii publice”, a spus compania.

Declaraţia vine după observaţiile preşedintelui Trump cu privire la utilizarea dezinfectanţilor. „Văd că dezinfectantul îl elimină într-un minut. Există un mod în care putem face ceva de genul acesta prin injectare sau o curăţare … ar fi interesant să verificăm asta”, a spus Trump. „Mi se pare interesant”, a adăugat el.

Ingerarea sau injectarea dezinfectanţilor este periculoasă, potrivit unui expert medical din administraţia Trump. Şeful Administraţiei Alimentelor şi Drogurilor, Dr. Stephen Hahn, a declarat pentru Anderson Cooper, de la CNN, „Nu aş recomanda cu siguranţă ingestia internă a unui dezinfectant”.

Luni, Centrul de Control şi Prevenire a Bolilor din SUA a declarat că intoxicaţiile cu produse de curăţare şi dezinfectante au crescut cu peste 20% în primele trei luni ale anului 2020 – pe măsură ce epidemia de coronavirusului s-a extins – decât din aceeaşi perioadă a unui an mai devreme. Printre curăţători, înălbitorii au cea mai mare creştere procentuală, potrivit Mediafax.   

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase