Home » D:News » Doar o cincime din cei testaţi pozitiv cu coronavirus dezvoltă simptome

Doar o cincime din cei testaţi pozitiv cu coronavirus dezvoltă simptome

Doar o cincime din cei testaţi pozitiv cu coronavirus dezvoltă simptome
Publicat: 25.04.2020
China a dat publicităţii, pentru prima oară, o defalcare a persoanelor depistate pozitiv pentru coronavirus, fără să aibă simptome, dezvăluind că cei care rămân fără simptome pe parcursul infecţiei sunt majoritari, scrie Bloomberg.

Din 6.764 de persoane testate pozitiv fără a prezenta simptome, doar o cincime – 1.297 – au prezentat ulterior semne ale îmbolnăvirii şi au fost reclasificate drept cazuri confirmate, a declarat purtătorul de cuvânt al Comisiei Naţionale a Sănătăţii din China, Mi Feng.

Aproximativ 1.023 sunt încă monitorizaţi medical pentru a vedea dacă apar simptome. Restul – 4.444 – nu mai sunt sub observaţie.

Fenomenul transmiterii asimptomatice este o caracteristică a virusului care a permis pandemiei să se răspândească mai larg şi mai rapid decât focarele anterioare.

În timp ce cercetătorii au crezut că majoritatea pacienţilor în cele din urmă sfârşesc prin a dezvolta simptome, datele Chinei arată că un grup considerabil rămâne simptome pe tot parcursul infecţiei, potrivit Mediafax.

 

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase