Home » D:News » Predicţia lui Elon Musk: În câţiva ani limbajul uman va fi învechit. ”Îl vom folosi doar din motive sentimentale”

Predicţia lui Elon Musk: În câţiva ani limbajul uman va fi învechit. ”Îl vom folosi doar din motive sentimentale”

Publicat: 12.05.2020
Miliardarul Elon Musk, şeful Tesla şi SpaceX, a declarat că lucrează la o tehnologie care va face ca, în minimum cinci ani, limbajul uman să fie considerat depăşit.

Într-o intervenţie la podcastul Joe Rogan Experience, Elon Musk şi-a exprimat speranţa că Neuralink, compania sa de neurotehnologie, va putea să conecteze un dispozitiv la un creier uman, pentru prima dată, în cursul anului viitor.

Alimentat de o baterie, cipul Neuralink va fi implantat în craniu, iar electrozii lui vor fi introduşi în creier „foarte atent”.

„Poate fi inserat oriunde în creier, astfel că ar putea fi ceva care ajută la vindecarea problemelor de vedere. În principiu, poate repara aproape orice este în neregulă cu creierul”, a afirmat Musk, citat de The Independent.

Ce vor trata dispozitivele din prima generaţie Neuralink

Deşi dispozitivele din primă generaţie Neuralink vor fi axate pe tratarea leziunilor cerebrale şi a tulburărilor, Musk a precizat că, mai târziu, vor fi capabile de mult mai mult.

„Nu va trebui să vorbiţi. Am putea să o facem în continuare din motive sentimentale”, a adăugat acesta.

Potrivit lui Musk, cipul va permite o comunicare mult mai rapidă şi mai precisă. „Nu sunt sigur ce se va întâmpla cu limba. Într-o situaţie ca aceasta ar fi precum în ‘The Matrix’. Vrei să vorbeşti într-o altă limbă? Nicio problemă, doar descarci programul”, a susţinut şeful Tesla şi SpaceX.

Proiectul Neuralink, criticat de alți cercetători

Întrebat cât timp vor dura dezvoltarea tehnologiei de către compania sa şi transpunerea ei în realitate, Musk a estimat că între cinci şi zece ani, „dacă dezvoltarea continuă să accelereze”.

Crearea unei interfeţe om-tehnologie, pe care Elon Musk a denumit-o în trecut „Apocalipsa Inteligenţei Artificiale”, a fost criticată anterior de către unii oameni de ştiinţă care au atras atenţia asupra pericolelor implantării unor cipuri în creierele oamenilor. Unii dintre aceştia au afirmat că reprezintă o formă de suicid pentru mintea umană.

Vă recomandăm că citiţi şi:

Scenariu desprins din filmele Matrix: planul lui Elon Musk de a ne lega creierele de computere 

Unii cercetători iau în calcul posibilitatea ca ”mini-creierele” să fie conştiente

Primul braţ robotic care poate fi controlat fără ajutorul unui implat cerebral

Elon Musk nu renunţă. Noua sa idee de terraformare a planetei Marte

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase