Home » Știință » Scenariu desprins din filmele Matrix: planul lui Elon Musk de a lega creierul uman de computere a fost dezvăluit

Scenariu desprins din filmele Matrix: planul lui Elon Musk de a lega creierul uman de computere a fost dezvăluit

Publicat: 30.08.2017
Planul controversat a lui Elon Musk de a crea o interfaţă ”Matrix” ca va lega creierul uman de computer a fost dezvăluit. Numită Neuralink, compania condusă de Musk, are drept scop să creeze dispozitive care vor lega creierul uman de computere. Pentru acest proiect, Elon Musk a strâns până acum 27 de milioane de dolari americani.

Se doreşte ca această companie să strângă o finanţare de 100 de milioane de dolari, deşi Musk precizase pe Twitter că firma nu mai strânge fonduri, scrie Daily Mail.

Legătura dintre creier şi computer se va realiza cu ajutorul unor dispozitive de dimensiuni micronice. Musk susţine că interfaţa creier-maşină va fi vitală în asistarea oamenilor în competiţia împotriva roboţilor din viitor.

Tehnica va include procedura de implantare a electrozilor în creier care într-o bună zi pot încărca şi descărca gânduri, asemenea informaţiei digitale.

De asemenea, Neuralink va lansa un produs care va ajuta oamenii care suferă de traume cerebrale rezultate în urma tumorilor sau infarcturilor, iar acest lucru în doar patru ani de zile.

Acesta a adăugat că în 8-10 ani tehnologia „Matrix” va fi disponibilă tuturor.

În ultimă instanţă, această simbioză inteligenţă artificială-om îl va ajuta pe cel din urmă să îşi îmbunătăţească o serie de funcţii şi să dezvolte altele noi, precum telepatia.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Elon Musk a primit aprobare pentru un tunel Hyperloop între New York şi Washington „Distanţa va fi parcursă în 29 de minute”

Elon Musk va construi cea mai puternică rachetă din lume pentru a transporta oamenii pe Marte. Cât va costa un bilet dus

Elon Musk, printre cele 116 creiere specializate în robotică ce solicită interzicerea ”roboţilor ucigaşi”. ”Nu mai avem mult timp la dispoziţie”

Elon Musk consideră că Mark Zuckerberg deţine ”cunoştinţe limitate” privind riscurile dezvoltării inteligenţei artificiale

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase