Home » D:News » Epidemiologul care a stabilit politica medicală din Suedia insistă că strategia va da rezultate

Epidemiologul care a stabilit politica medicală din Suedia insistă că strategia va da rezultate

Epidemiologul care a stabilit politica medicală din Suedia insistă că strategia va da rezultate
Publicat: 12.05.2020
Strategia Suediei de contracarare a coronavirusului va asigura că valul al doilea al epidemiei va fi doar unul mic, spre deosebire de alte ţări care vor fi nevoite să revină la restricţiile privind deplasările, afirmă Anders Tegnell, arhitectul politicilor medicale suedeze, conform Financial Times.

Anders Tegnell, epidemiologul din Suedia care a conceput strategia de evitare a restricţiilor privind deplasările, estimează că 40% dintre persoanele care locuiesc în Stockholm vor fi imune la COVID-19 până la sfârşitul lunii mai, oferind ţării un avantaj împotriva unui virus care va fi prezent „foarte mult timp”.

„În toamnă, va fi al doilea val. Suedia va avea un nivel ridicat de imunitate, iar numărul cazurilor probabil va fi destul de mic. Dar Finlanda va avea un grad foarte redus de imunitate. Oare Finlanda va trebui să aplice din nou restricţii complete de circulaţie?”, a declarat Anders Tegnell.

Suedia şi Anders Tegnell se află în atenţia întregii lumi, în contextul în care au avut o reacţie diferită la pandemie.

Şcolile primare şi secundare, cafenelele, restaurantele şi magazinele funcţionează aproape normal în Suedia, autorităţile bazându-se pe respectarea voluntară a regulilor de distanţare şi pe faptul că mulţi angajaţi lucrează de acasă. Cursurile pentru elevii de peste 16 ani au fost suspendate, universităţile sunt închise, iar adunările de peste 50 de persoane sunt interzise. Suedia are cea mai relaxată abordare antiepidemică din ţările europene.

Anders Tegnell afirmă că abia peste unul sau doi ani se va şti ce abordare a funcţionat cel mai bine şi care au fost costurile pentru societate. Epidemiologul subliniază că abordarea Suediei s-a axat pe o perspectivă „mai largă asupra sănătăţii publice” în care un element important este ca „oamenii să poată avea în mod rezonabil o viaţă normală”, potrivit Mediafax.     

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase