Home » D:News » Tratament eficient din trei medicamente pentru cazurile uşoare de COVID-19 – studiu

Tratament eficient din trei medicamente pentru cazurile uşoare de COVID-19 – studiu

Tratament eficient din trei medicamente pentru cazurile uşoare de COVID-19 – studiu
Publicat: 13.05.2020
O combinaţie de trei medicamente a arătat eficienţă în faza a II-a a unui studiu publicat în jurnalul medical The Lancet. Este vorba despre medicamentele Interferon beta-1b, Lopinavir-Ritonavir şi Ribavirin. Potrivit cercetării efectuate în perioada 10 februarie - 20 martie pe 127 de participanţi din şase spitale din Hong Kong, tratamentul a dat rezultate după 7 zile.

Participanţii au fost împărţiţi în două grupuri: 86 au primit combinaţia de medicamente – 400 mg Lopinavir, 100mg Ritonavir (la fiecare 12 ore), 400 mg Ribavirini (la fiecare 12 ore) şi 3 doze de câte 8 U.I de Interferon la fiecare două zile. Tratamentul a durat 14 zile. Ceilalţi 41 de participanţi au constituit grupul de control, cărora li s-a administrat 400 mg Lopinavir şi 100 mg Ritonavir la fiecare 12 ore.

Experţii au notat în concluziile studiului că simptomele nazofaringiene au dispărut după 7 zile în cazul celor care au primit combinaţia de medicamente, faţă de 12 zile în cazul celor din grupul de control, potrivit Mediafax.

Prof. dr. Kwok-Yung Yuen, de la Unviersitatea din Hong Kong, a declarat că, deşi rezultatele sunt încurajatoare, este nevoie de o a III-a fază a testării, pentru a observa eficienţa Interferonului beta-1b la pacienţii cu siptome mai grave.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase