Home » D:News » Proiectul Saffire. NASA va porni intenționat un incendiu la bordul unei nave spațiale

Proiectul Saffire. NASA va porni intenționat un incendiu la bordul unei nave spațiale

Proiectul Saffire. NASA va porni intenționat un incendiu la bordul unei nave spațiale
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 21.05.2020

NASA are de gând să pornească un incendiu în interiorul unei nave spațiale. Desigur, agenția nu va pune în pericol vieți umane. 

Capsula creată specială, care tocmai a plecat de la Stația Spațială Internațională, face parte din proiectul Saffire al NASA. Experimentul pentru Siguranța împotriva Incendiilor la bordul Navelor Spațiale este la a patra încercare a explorării efectelor asupra focului deschis în microgravitație. Rezultatele ar putea fi folosite pentru siguranța viitorilor călători spațiali.

Modulul Cygnus Pressurized Cargo, construit de Northrop Grumman, realimentează Stația Spațială Internațională (ISS) cu tone de cargo, inclusiv experimente, alimente și alte resurse.

După livrare, nava spațială părăsește ISS, pregătindu-se pentru experimentele Saffire, transmite Futurism.

În ultimii patru ani, NASA a folosit modulul pentru arderea costumelor de astronauți, mostre de Plexiglass și amestecuri de bumbac și fibră de sticlă.

Cum ar putea ajuta experimentele Saffire pe Terra

Saffire-IV, al patrulea experiment al NASA, a început luni, la bordul modulului Cygnus. Nava spațială testează noile sisteme de detectare a incendiilor precum și modul în care focul se răspândește la concentrații mari de oxigen și niveluri de presiune echivalente cu cele ale mării.
„Aflând cum se comportă focul în microgravitație și cum materialele diferite pot propaga flăcări în spațiu este extrem de important pentru dezvoltarea viitoarelor nave spațiale”, arată descrierea oficială a misiunii NASA. „Experimentul ne va mai ajuta să stabilim protocoale viitoare, în special pentru cazurile în care astronauții nu pot ieși din navă și nu se pot întoarce pe Pământ”.
Beneficiile experimentului nu au legătură doar cu siguranța astronauților. Nasa mai adaugă că experimentul ar putea ajuta la „eforturile pentru siguranța incendiilor în medii similare pe Terra, de la submarine la mine”.

Vă mai recomandăm să citiți și:

NASA a dezvăluit Convenţiile Artemis. Regulile pe care oamenii trebuie să le respecte în spaţiu

NASA a publicat imagini uimitor de detaliate cu regiunea de nord a planetei Jupiter

Carantină pentru astronauţii NASA care vor pleca în misiunea istorică Crew Dragon

”Reciful cosmic”, imaginea spectaculoasă prin care NASA şi ESA marchează a 30-a aniversare a telescopului Hubble

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase