Home » D:News » Milioane de oameni testați de COVID-19 la Wuhan, în numai nouă zile

Milioane de oameni testați de COVID-19 la Wuhan, în numai nouă zile

Milioane de oameni testați de COVID-19 la Wuhan, în numai nouă zile
Campanie amplă de testare COVID-19 la Wuhan
Publicat: 26.05.2020

Autoritățile din Wuhan au raportat că în ultimele nouă zile au testat milioane de oameni, într-o mișcare amplă de a preveni un al doilea val de infectare COVID-19.

În urmă cu zece zile, oficialii chinezi au anunțat că vor începe o campanie masivă de testare COVID-19 a tuturor celor 11 milioane de rezidenţi.

Luni, media de stat din China a transmis că în numai nouă zile au fost testate pentru virusul SARS-CoV-2 peste 6, 5 milioane de persoane, după cum scrie CNN.

De asemenea, anterior au mai fost recoltate probe de la alți trei milioane de locuitori ai orașului unde a izbucnit și de unde s-a răspândit pandemia de coronavirus.

Aceste cifre indică faptul că mai mult de 80% din populația de 11 milioane a Wuhanului a fost testată COVID-19.

Cum s-a făcut testarea COVID-19 la Wuhan

Testele au vizat detectarea acidului nucleic viral. Acesta funcționează prin identificarea codului genetic al virusului şi este văzut de specialiști ca fiind mult mai eficient în depistarea infecției, în special în fazele incipiente. Celălalt tip de teste COVID-19 examinează răspunsul imun al organismului și sunt mai uşor de făcut, însă mulți specialiști le consideră mai puțin relevante.

Milioanele de teste efectuate în ultimele două săptămâni au dus la identificarea a 198 de cazuri asimptomatice. Acești oameni erau purtători ai virusului SARS-CoV-2, dar nu prezentau simptome.

Viteza cu care autoritățile din Wuhan au efectuat aceste teste, o campanie pe care ei au denumit-o „bătălia de zece zile”, pare să eclipseze capacitățile de testare ale multor țări, inclusiv ale SUA.

Testare record într-o singură zi

Numai într-o singură zi, vineri, în orașul de unde a izbucnit corornavirusul au fost efectuate 1,47 de milioane de teste. În SUA, cel mai mare număr de teste zilnice efectuate a fost de 416.183, potrivit datelor Johns Hopkins University .

Comisia de sănătate din Wuhan a anunțat că va continua analizarea cetățenilor, astfel că până la finalul acestei zile așteaptă la teste și restul de trei milioane de rezidenți.

Decizia de testare COVID-19 a tuturor locuitorilor din Wuhan a fost luată după ce la începutul lunii mai au fost înregistrate șase cazuri de infecție cu noul coronavirus în orașul în care epidemia fusese declarată închisă.

Totodată, Zhang Yuxin, oficialul care coordona Changqing, zona în care au fost depistate cele șase cazuri COVID-19, a fost înlăturat din funcţie. Motivul: „eşecuri în activitatea de prevenire şi control al epidemiilor”.

Vă recomandăm să citiți și:

Hidroxiclorochina crește riscul de deces la pacienţii de COVID-19

Cum arată măștile împotriva COVID-19 create de Xiaomi. Se dezinfectează singure!

Persoanele care s-au infectat a doua oară cu COVID-19 nu au mai răspândit virusul

Soluţia găsită de danezi pentru a păstra distanţa în parcuri în timpul pandemiei de COVID-19

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase