Home » D:News » Testul LauncherOne, al Virgin Orbit, a eșuat

Testul LauncherOne, al Virgin Orbit, a eșuat

Publicat: 26.05.2020

Anunțul a fost făcut pe unul dintre conturile de social media ale companiei.

GALERIE FOTO

Recent, Virgin Orbit a testat pentru prima dată sistemul de lansare LauncherOne, la care lucrează din anul 2007. Acest sistem de lansare spațială din aer folosește un avion Boeing 747 și o rachetă. Oficialii companiei au anunțat că o serie de anomalii au apărut la  aprinderea unui motor, iar asta a însemnat un eșec al testului, notează BBC.

Un eșesc parțial

Nu este clar ce a dus la această anomaliei, totuși, oamenii de știință de la Virgin One au luat în calcul posibilitatea eșecului înainte de lansare și au anunțat că au aproximat șanse egale de succes sau de eșec.

„Zborurile de test sunt instrumente pentru obținerea datelor și avem acum o mulțime. Am îndeplinit multe dintre obiectivele pe care ni le-am propus, deși nu atât de multe pe cât ne-am fi dorit”, a explicat Dan Hart, CEO-ul Virgin Orbit.

„Cu toate acestea, astăzi am făcut un mare pas. Inginerii noștri se ocupă deja de date. Următoarea noastră rachetă este în așteptare. Vom învăța, regla și vom începe pregătirea pentru următorul nostru test, care va fi efectuat în curând”, a mai adăugat acesta.

O a doua rachetă pentru testele acestui sistem de lansare este construită în fabrica din Long Beach, California și, conform estimărilor, ar putea fi gata de zbor în câteva săptămâni.

Virgin Orbit a fost înființată de către Richard Branson pentru a identifica și oferi soluții ieftine de lansare pentru sateliții care au prețuri de fabricare tot mai mici. Soluția pe care această companie o propune este cea a lansărilor din aer, cu ajutorul unor avioane care la anumite altitudini eliberează rachetele cu încărcături. Ulterior, motoarele acestora ar trebui să asigure propulsia sarcinii utile până pe orbită.

Anomalii în timpul zborului

Testul LauncherOne a pornit de pe Aeroportul Mojave, aflat la nord de Los Angeles, de unde avionul Cosmic Girl a cărat o rachetă sub aripa sa stângă. La 10 kilometri de insulele Channel, avionul a lăsat în cădere liberă racheta. La patru secunde după, motorul NewtonThree a s-a aprins și a început ascensiunea către orbită, dar pentru scurt timp.

„LauncherOne și-a menținut stabilitatea după eliberare și am aprins motorul NewtonThree al primei etape. O anomalie s-a produs apoi la începutul zborului din prima etapă. Vom afla mai multe pe măsură ce inginerii noștri analizează muntele de date pe care le-am colectat astăzi”, anunță oficialii pe contul de Twitter al Virgin Orbit.

Citește și:

Un start up propune o metodă neobişnuită pentru lansările spaţiale

Spaceline, liftul spaţial care ar putea reduce considerabil costurile lansărilor spaţiale

Sateliţii mici ar putea să fie lansaţi cu ajutorul baloanelor meteorologice

China a lansat cu succes o navă experimentală – VIDEO

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase