Home » D:News » SpaceX a testat pentru a patra oară prototipul Starship SN4

SpaceX a testat pentru a patra oară prototipul Starship SN4

SpaceX a testat pentru a patra oară prototipul Starship SN4
Sursa foto: Twitter @BocaChicaGal
Publicat: 30.05.2020

Compania lui Elon Musk se pregătește să lanseze prima sa misiune spațială cu echipaj uman, sâmbătă 30 mai. Testul crucial de zbor, numit Demo-2, va trimite doi astronauți NASA pe Stația Spațială Internațională (ISS).

Demo-2 include capsula Crew Dragon dezvoltată de SpaceX și racheta Falcon 9, iar zborul va porni de la Centrul Spațial Kennedy al NASA, din Florida. Totuși, SpaceX a testat, joi, în Texas, un vehicul complet diferit care este menit să deschidă calea omenirii în spațiul cosmic.

SpaceX a pornit pentru scurt timp motorul Raport al Starship SN4. Acesta este cel mai nou prototip al navei spațiale pentru colonizarea planetei Marte dezvoltat de compania lui Elon Musk. Raptor a pornit timp de câteva secunde în timp ce SN4 a rămas la sol la sediul SpaceX din sudul statului american Texas.

Al patrulea test static pentru prototipul Starship SN4

Acesta a fost al patrulea test static cu aprinderea motorului pentru SN4, însă al doilea pentru motorul Raptor. Testul anterior a „ars” prea puternic, deteriorând baza navei spațiale. Însă flăcările au fost ceva mai blânde de această dată.

Musk a precizat că intenționează să o „scoată la plimbare” pe SN4 în curând, în cadrul unui test de zbor fără echipaj uman spre o țintă aflată la o altitudine de aproximativ 150 de metri. Având patru teste statice cu aprinderea motorului deja făcute, SN4 pare menită să fac și acest pas, informează Space.com.

Totuși, prototipul nu va decola de la sol înainte de Demo-2, programat pentru lansare sâmbătă, 30 mai. Evenimentul va putea fi urmărit LIVE chiar AICI.

„Am rearanjat prioritățile SpaceX astfel încât să fie concentrate pe lansarea primei misiuni uman. Estimativ, aș zice că ne mai despart doar câteva săptămâni de testarea SN4”, a declarat recent Musk.

SpaceX a testat pentru a patra oară Starship SN4
Versiunea finală a Starship va putea găzdui 100 de pasageri. Sursa foto: Twitter @BocaChicaGal

Versiunea finală a Starship va avea o înălțime de 50 de metri și va putea găzdui 100 de pasageri, a mai subliniat Musk. Nava spațială va funcționa cu ajutorul a șase motoare Raptor și va fi lansată în spațiu de o rachetă imensă numită Super Heavy. Mai mult, rachetă Super Heavy are și ea 31 de motoare Raptor.

Totuși, Starship nu avea avea nevoie de Super Heavy pentru a decola de pe Lună sau Marte. Aceste planete au o gravitație mai scăzută decât cea a Pământului.

Starship și Super Heavy vor putea fi folosite în viitorul destul de apropiat. Totodată, sistemul va fi destul de accesibil ca preț pentru a ajuta la o sumedenie de proiecte de explorare a spațiului, a mai subliniat Musk. Printre acele viitoare proiecte se numără și colonizarea Planetei Roșii, ambiția principală a lui Elon Musk de zeci de ani.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Urmărește LIVE lansarea Crew Dragon sâmbătă. SpaceX îi „readuce” pe americani în spațiu

Drumul lung și plin de obstacole al SpaceX. De la trei lansări eșuate la prima misiune umană în spațiu

Cele 13 etape ale primei misiuni SpaceX cu echipaj uman

Soluţia lui Elon Musk la problemele pe care le creează sateliţii plasaţi în orbită de SpaceX

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase