Home » D:News » Cea mai mare fabrică de bebeluși din lume se află la periferia din Kiev. Drama prin care trec zeci de părinți și femeile care le aduc copiii pe lume

Cea mai mare fabrică de bebeluși din lume se află la periferia din Kiev. Drama prin care trec zeci de părinți și femeile care le aduc copiii pe lume

Publicat: 22.06.2020

Unii plâng, iar alții sunt legănați sau hrăniți cu biberonul de către dădace. Însă, acești nou-născuți nu se află într-o creșă sau secția de maternitate a unui spital.

GALERIE FOTO

Bebelușii sunt așezați unii lângă alții în două săli uriașe de recepție ale hotelului Venice, aflat la periferia orașului Kiev. Micuții sunt protejați de ziduri exterioare și sârmă ghimpată.

Acești copii aparțin unor cupluri străine, însă sunt aduși pe lume de mame-surogat din Ucraina, la Centrul pentru Reproducere Umană BioTexCom. Centrul cu sediul în Kiev este cea mai mare astfel de clinică din lume.

Cea mai mare fabrică de copii din lume se află în Ucraina

Bebelușii au rămas captivi în hotel pentru că părinții lor biologici nu au mai putut călători din cauza restricțiilor impuse în martie, atunci când pandemia de coronavirus a închis mare parte dintre granițele interne ale Uniunii Europene.

Părinții nerăbdători își verifică nou-născuții pe care încă nu i-au cunoscut prin intermediul apelurilor video. În schimb, alții trimit înregistrări audio cu vocile lor pentru a-i liniști pe micuți.

BioTexCom a dat publicității filmări din interiorul hotelului la jumătatea lunii mai, pentru a arată lumii dilema sfâșietoare cu care se confruntă zeci de părinți. De asemenea, firma a solicitat atunci și relaxarea restricțiilor de călătorie.

Drama micuților a ajuns pe prima pagină a publicațiilor de știri din întreaga lume. Însă, o lună mai târziu, 50 de bebeluși încă mai rămân în hotel. În același timp, cazul atrage atenția asupra eticii și expansiunii industriei de „fabricat bebeluși” din Ucraina.

Drama prin care trec zeci de părinți din lume și mamele-surogat

Mykola Kuleba, Avocatul Copilului din Ucraina, a explicat că reformarea sistemului descris chiar de el ca o încălcare a drepturilor copiilor nu este îndeajuns și că astfel de servicii pentru cuplurile internaționale ar trebui interzise în Ucraina.

Cu toate acestea, într-o economie strâmtorată, în care salariul mediu este de 300 de lire sterline pe lună și războiul cu Rusia continuă, multe femeie sărace, în special cele din orașe mici sau zone rurale, stau la coadă să poarte în pântece bebeluși în schimbul unor sume de bani. Multe femei aleg să facă asta în ciuda efectelor grave asupra sănătății și a consecințelor psihologice, susțin mai mulți activiști, potrivit The Guardian.

Între timp, nou-născuți aduși pe lume de mame-surogat ajung aproape zilnic la clinica BioTexCom și sunt plasați în creșa improvizată a hotelului Venice. Câteva cupluri din Argentina și Spania, unele ajunse în Ucraina înainte de impunerea restricțiilor de călătorie, au fost reunite recent cu micuții lor. Totuși, nu este încă foarte clar dacă granițele țării vor fi redeschise oficial și către ce țări vor permite călătorii.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Copiii concepuţi prin fertilizarea in vitro, risc mai mare de mortalitate în primele săptămâni de viaţă

Maturarea in vitro, folosită cu succes în cazul unei femei care a suferit de cancer

Opţiunile femeilor infertile: fertilizarea in vitro, mama surogat şi rejuvenarea ovarelor

Un băieţel s-a născut la patru ani după moartea părinţilor lui

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase