Home » D:News » Programul de ”ridesharing spațial” al SpaceX prinde avânt

Programul de ”ridesharing spațial” al SpaceX prinde avânt

Programul de ”ridesharing spațial” al SpaceX prinde avânt
Credit foto: Pixabay
Publicat: 24.06.2020

SpaceX a anunțat că peste 100 de încărcături au fost rezervate pentru lansările Falcon 9.

În luna august a anului trecut, SpaceX a anunțat lansarea unui program de ridesharing care ar trebui să permită companiilor spațiale mici să își lanseze sateliții, împreună cu alte companii, la costuri mai mici. În luna februarie a fost deschis publicului acest program și de atunci au fost înregistrate peste 100 de rezervări, notează Futurism.

„Peste 100 de nave spațiale au fost înregistrate pentru a zbura pe Falcon 9 de când am lansat programul de ridesharing”, anunțat SpaceX printr-un tweet.

Lansările vor începe în curând

Anunțul vine la scurt timp după ce Spaceflight Inc. a anunțat că și-a rezervat câteva locuri în programul SpaceX. Primul zbor este plasat în viitorul foarte apropiat, în cadrul Smallsat Rideshare Program urmând să fie lansați doi sateliți care vor realiza observații asupra suprafeței terestre.

Experții explică faptul că astfel SpaceX vrea să folosească la maxim rachetele Falcon9, acestea având capacitatea de a fi adaptate unei varietăți de misiuni către orbita terestră. Cei care vor contracta serviciile companiei lui Elon Musk vor avea de plătit un milion de dolari pentru o încărcătură de 180 de kilograme.

Această sumă se dovedește a fi extrem de mică atunci când este comparată cu costurile ridicate de către lansările spațiale de-a lungul timpului. În cazul unor lansări, SpaceX a reușit să reducă costurile la doar 50 de milioane de dolari, în timp ce alte companii pot au nevoi de câteva sute de milioane.

Citește și:

”Ridesharing” spaţial. SpaceX dezvoltă un program prin care companiile spaţiale mai mici vor putea să împartă costul lansărilor

Un start up propune o metodă neobişnuită pentru lansările spaţiale

Directorul Roscosmos declară că nu ar apela niciodată la serviciile SpaceX

Un nou tip sistem de propulsie ar putea reduce costurile lansărilor spaţiale

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase