Home » D:News » Epidemiologul șef al Suediei: OMS a greșit că ne-a inclus pe lista țărilor periculoase

Epidemiologul șef al Suediei: OMS a greșit că ne-a inclus pe lista țărilor periculoase

Epidemiologul șef al Suediei: OMS a greșit că ne-a inclus pe lista țărilor periculoase
Publicat: 27.06.2020

Suedia susține că OMS a greșit când a inclus-o pe lista țărilor periculoase, în urma unei „interpretări greșite a datelor”.

Epidemiologul de stat Anders Tegnell a declarat că nu are nicio îndoială că este vorba despre „o interpretare complet greșită a datelor”.

Anders Tegnell a făcut declarația în presa suedeză, după ce joi OMS a inclus Suedia pe lista țărilor periculoase, în care se înregistrează o creștere a infecțiilor.

Suedia a cunoscut o creștere a cazurilor de coronavirus, a recunoscut Tegnell, dar numai pentru că face mai multe teste.

Ce a transmis OMS despre Suedia

Potrivit OMS, citat de BBC, Suedia a înregistrat 155 de infecții la 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile, un nivel mult mai mare decât oricare altă țară din regiunea Europei (care conform definiției Organizației include, printre altele, Kârgâzstan și Kazahstan).

Potrivit directorului regional OMS, Hans Henri Kluge, în 11 țări, între care și Suedia, „transmisia accelerată a dus la o resurecție foarte semnificativă (a cazurilor), care, dacă nu este controlat, va readuce sistemele de asistență medicală la colaps“.

Pe lângă Suedia, Kirghizstan și Kazahstan, Albania și Ucraina se numără printre celelalte țări de pe lista OMS.

Milioane de oameni ar putea muri în cazul unui al doilea val al coronavirusului, a avertizat vineri un oficial al Organizației Mondiale a Sănătății, adăugând că pandemia a evoluat până acum așa cum au anticipat oficialii de la OMS.

Comparăm cu gripa spaniolă, care s-a comparat la fel cu Covid: a scăzut în vară și a revenit puternic în septembrie și octombrie, fiind responsabilă pentru 50 de milioane de decese în timpul celui de-al doilea val”, a spus dr. Ranieri Guerra, director general adjunct al OMS la Rai TV din Italia.

Vă recomandăm să citiți și:

Suedia testează în timp real noua normalitate. Director OMS: Ar putea fi un model de urmat

10 lucruri inedite despre Suedia pe care sigur nu le ştiai

Experimentul făcut de doi cercetători sovietici pe copiii lor, în anii 1950, ar putea ajuta la combaterea coronavirusului

Cifre oficiale! Circa 20 de milioane de americani au fost infectaţi deja cu noul coronavirus

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase