Home » D:News » Chirurgii au reușit să reatașeze penisul unui bărbat la o zi după ce acesta a fost amputat

Chirurgii au reușit să reatașeze penisul unui bărbat la o zi după ce acesta a fost amputat

Chirurgii au reușit să reatașeze penisul unui bărbat la o zi după ce acesta a fost amputat
Credit foto: Pixabay
Publicat: 06.07.2020

Medicii explică faptul că operația a avut loc la 24 de ore după amputare.

Chirurgii din Regatul Unit au anunțat o premieră în domeniul medical, reușind să reatașeze penisul unui bărbat, după ce organul a stat o zi fără a primi sânge, notează Science Alert.

La șase săptămâni după operație, operația pare a fi decurs în condiții optime, pacientul putând să își folosească uretra. De asemenea, datorită reatașării arterelor și a venelor penisul bărbatului pare a funcționa în mod optim.

„Prin urmare, succesul acestui caz ar trebui să încurajeze chirurgii să încerce replantarea penisului, chiar și cu timp de ischemie prelungită, pierderea aportului de sânge,, din cauza posibilului succes și a efectelor fizice și psihosociale potențiale ale pierderii de organe pentru pacient”, explică chirurgii de la Spitalul Universitar Birmingham, locul unde a fost efectuat transplantul.

O procedură inedită

Reatașarea penisului nu este una dintre cele mai comune intervenții medicale, în literatura de specialitate fiind consemnate doar puțin peste o sută de astfel de intervenții. Chirurgii explică faptul că în cazul în care această procedură este necesară ea trebuie să cât mai repede posibil pentru a da țesuturilor cele mai bune șanse de supraviețuire.

Din această cauză, adesea asemenea proceduri sunt amânate, iar numărul medicilor care înțeleg detaliile unei astfel de intervenții este limitat. Toate acestea duc și la situația în care literatura de specialitate nu oferă detaliile necesare pentru chirurgii care vor să se familiarizeze cu intervenția.

Literatura de specialitate descrie cazul unui băiețel de patru ani care a trecut printr-o operație de reatașare la 18 ore de la evenimentul inițial. Chirurgii din Birmingham au reușit să extindă acest termen până la 24 de ore.

Aceștia pun succesul lor pe seama evoluției microchirurgiei din ultimii,, dar subliniază și faptul că această procedură poate fi îmbunătățită. De asemenea, medicii explică faptul că succesul unei astfel de intervenții nu se rezumă doar la munca depusă în sala de operație, îngrijirile de supă fiind la fel de importante. Printre acestea numărându-se și cele de natură psihologică, dat fiind cazul că mutilările genitale cauzate de schizofrenie reprezintă o proporție importantă a cazurilor în care este nevoie de intervenții de reatașare.

Articolul Successful penile replantation after complete amputation and 24 hours ischaemia time: the first in reported literature a fost publicat în BMJ Case Reports.

Citește și:

Primul transplant de penis din lume s-a dovedit un succes. Bărbatul se simte ”întreg din nou”

Cercetătorii au elaborat o metodă neobişnuită pentru tratarea fracturilor care va elimina complicaţiile cauzate de tijele metalice

Caz medical înfricoşător: un şurub a perforat creierul unui băiat de 13 ani. ”Cred că un milimetru a făcut diferenţa dintre viaţă şi moarte la acest copil”

VIDEO. Caz rar în medicină în care inima unei fetiţe se găseşte în afara cutiei toracice

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase