Home » D:News » O mare companie minieră din Rusia a recunoscut că a aruncat apă uzată în tundra siberiană

O mare companie minieră din Rusia a recunoscut că a aruncat apă uzată în tundra siberiană

O mare companie minieră din Rusia a recunoscut că a aruncat apă uzată în tundra siberiană
Sursa foto: Twitter Novaya Gazeta
Publicat: 06.07.2020

O mare companie minieră din Rusia a anunțat că a suspendat muncitori de la o centrală. Decizia a fost luată după ce angajații ar fi aruncat apă uzată în tundra siberiană.

Ziarul independent Novaya Gazeta a publicat filmări de la fața locului care arată țevi imense de metal în timp ce aruncă apă uzată și lichid de spumă printre copacii din apropiere.

O sursă a declarat pentru agenția de știri Interfax că în jur de 6.000 de metri cubi de lichid folosiți pentru procesarea mineralelor au fost aruncați. Totodată, descărcarea de apă uzată ar fi durat „câteva ore bune”.

Gigantul Norilsk Nickel a recunoscut că angajații săi au aruncat apă uzată în tundra siberiană

A fost imposibil de aflat cât de departe a ajuns apa uzată, a mai adăugat sursa.

Norilsk Nickel a descris incidentul drept o „încălcare flagrantă a regulilor” în cadrul unui comunicat prin care compania a anunțat suspendarea angajaților responsabili.

Incidentul a avut loc la uzina de îmbogățire a uraniului Talnakh, în apropiere de orașul Norilsk din Arctica.

Jurnaliștii de la Novaya Gazeta au relatat că angajații uzinei au vărsat apa uzată în zonele naturale și au înlăturat rapid țevile atunci când anchetatorii și echipele de intervenție au ajuns la fața locului.

Încă un incident ecologic în Arctica

De asemenea, incidentul are loc la doar o lună după ce o scurgere de motorină de la niște centrale din apropiere de Norilsk a necesitat ca președintele Vladimir Putin să declare stare de urgență. Peste 21.000 de tone de motorină s-au scurs dintr-un rezervor, combustibilul intrând în sol și colorând în roșu apele din apropiere.

Poliția a declarat că au primit plângeri pentru o „vărsare neautorizată de apă uzată în tundra siberiană” și că au deschis o anchetă, potrivit The Guardian.

De asemenea, echipele locale de intervenție au spus că este puțin probabil ca apa uzată să ajungă în râul Kharayelakh, aflat în apropiere.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Imaginile dezastrului ecologic major din Cercul polar arctic. Vladimir Putin a decretat stare de urgență

Tone de motorină se îndreaptă spre ocean. Sateliții europeni au surprins amploarea dezastrului ecologic din Cercul Polar Arctic

Record îngrijorător de temperatură în Cercul Polar Arctic. 38 de grade Celsius au fost înregistrate în Verkhoyansk

Analiza șocantă a nivelului poluării aerului din lume arată că 9 din 10 oameni respiră aer contaminat

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase