Home » D:News » O femeie a contractat un vierme parazit după ce a mâncat sashimi

O femeie a contractat un vierme parazit după ce a mâncat sashimi

O femeie a contractat un vierme parazit după ce a mâncat sashimi
Credit foto: Pixabay
Publicat: 15.07.2020

Viermele a fost identificat în amigdala stângă a pacientei.

Sashimi este o delicatesă niponă care are felii subțiri de pește crud servite alături de o garnitură și sos de soia. Din nefericire, în unele cazuri acest fel de mâncare poate reprezenta un pericol pentru cei care îl consumă.

Un studiu recent prezintă situația unei femei de 25 de ani din Japonia care a fost infectată cu un vierme parazit după ce a consumat un astfel de fel de mâncare. Aceasta s-a prezentat la camera de gardă a unui spital din Tokyo la cinci zile după ce a mâncat sashimi acuzând o iritare a gâtului, notează Science Alert.

Testele și analizele efectuate de către cadrele medicale au indicat faptul că femeia se afla într-o stare bună de sănătate. Un consult fizic a relevat faptul că în amigdala stângă se afla un vierme lung de 38 de milimetri.

Vierme parazit
Credit foto: The American Journal of Tropical Medicine and Hygiene

Un vierme parazit

Analizele genetice au indicat faptul că viermele extras din amigdala pacientei era o larvă aflată în cea de a patra etapă de dezvoltare și că aceasta făcea parte din specia Pseudoterranova azarasi.

Cercetătorii explică faptul că Pseudoterranova azarasi este un nematod, un vierme inelat despre care studiile și alte cazuri similare au dovedit că poate reprezenta un pericol pentru cei care consumă sushi sau sashimi.

În literatura medicală au fost consemnate din 1960 peste 700 de cazuri în Japonia, țările din Pacificul de Nord, America de Sud și Olanda. În majoritatea cazurilor, viermii paraziți au fost identificați în stomac.

„Deși infecția orofaringiană este rară, aceasta este cunoscută drept cauza  furnicături în gât și tuse. Ar trebui considerată un diagnostic diferențiat al parazitozei orofaringiene, deoarece consumul de pește crud, inclusiv sushi și sashimi, a devenit mai popular și numărul de cazuri raportate a crescut semnificativ la nivel mondial”, notează medicii.

Studiul a fost publicat în The American Journal of Tropical Medicine and Hygiene.

Citește și:

Caz medical bizar şi extrem de dăunător: în ochiul unui adolescent a fost găsit un vierme parazit viu

O boală înfricoşătoare cauzată de un vierme parazit se răspândeşte într-un ritm îngrijorător. ”Este ca şi cum ai avea un glonţ care se mişcă încet prin creier”

O invenţie care va revoluţiona grefele de piele a fost inspirată de un vierme care parazitează intestinul peştilor (VIDEO)

A mâncat peşte crud aproape în fiecare zi – până când un vierme de un metru şi jumătate lungime i-a ieşit din corp. ”A renunţat la sushi după asta”

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase