Home » D:News » Teoria conspirației. Prin unele teste COVID sunt implantate cipuri în oameni

Teoria conspirației. Prin unele teste COVID sunt implantate cipuri în oameni

Publicat: 14.07.2020
Teoria conspirației. Prin unele teste COVID sunt implantate cipuri în oameni
Campanie amplă de testare COVID-19 la Wuhan

O nouă teorie a conspirației legată de pandemie a început să circule pe internet: unele persoane susțin că prin teste COVID oamenilor le sunt implantate cipuri în cap.

Teoria se referă la metoda prin care probele sunt recoltate cu bețișoarele lungi care sunt introduse în tractul respirator al oamenilor. Adepții teoriei susțin că în capătul dispozitivului se află, de fapt, un cip care este implantat și de aceea cei care sunt testați simt disconfort.

Teoria a pornit de la o postare pe Facebook a unui utilizator numit David D. Smith. El scrie că știința modernă permite descoperirea multor boli direct din saliva recoltată din gură. În aceste condiții, întreba el, de ce este necesar ca oamenilor să le fie recoltate probe dintr-o zonă mult mai adâncă pentru un virus atât de contagios precum cel care provoacă boala COVID-19? Smith a sugerat că oamenilor este posibil să le fie „implantat ceva”. Postarea bărbatului s-a propagat pe internet.

De ce se fac teste COVID cu probe recoltate din tractul respirator

Cercetătorii spun că este extrasă salivă cu ajutorul unui bețișor lung pentru ca medicii să fie siguri de prezența sau lipsa virusului în corpul unui pacient. Virusul se multiplică în tractul respirator, iar de acolo trebuie recoltate probele. „Nimeni nu implantează nimic. ADN-ul nu este capturat. Lucrăm cu ARN viral pentru a căuta COVID-19”, a declarat Dale Bratzler, un medic, pentru canalul de televiziune News 4 din Oklahoma.

Citește continuarea pe Go4it!

Cercetătorii din Ungaria au dezvoltat un medicament pe bază de proteine care inhibă COVID-19

Medic: Nu putem calcula prevalenţa COVID-19, datele nu sunt relevante

Un vaccin experimental  împotriva COVID-19 are rezultate pozitive în testele pe oameni

Cercetătorii din Suedia spun că imunitatea dată de COVID-19 ar putea fi mult mai mare decât se credea

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase