Home » D:News » Cercetătorii din Singapore au creat o fereastră care ”anulează” sunetele din stradă

Cercetătorii din Singapore au creat o fereastră care ”anulează” sunetele din stradă

Cercetătorii din Singapore au creat o fereastră care ”anulează” sunetele din stradă
Credit foto: Pixabay
Publicat: 18.07.2020

Această tehnologie permite deschiderea ferestrelor fără ca zgomotul să reprezinte o problemă.

Zgomotele care vin de afară ne pot deranja în mod continuu, mai ales în cazul în care stăm lângă o arteră circulată și ne dorim să ne aerisim locuința. Oamenii de știință de la Universitatea Tehnologică Nanyang din Singapore susțin că au creat o tehnologie care poate rezolva această problemă.

Cercetătorii explică faptul că au reușit să creeze o tehnologie care anulează sunetele din afara locuințelor. La baza acestei inovații se află o tehnologie similară celei folosite de către căștile audio care blochează sunetele exterioare, notează Futurism.

Soluția unei probleme globale

O serie de difuzoare mici eliberează unde sonore care au rolul de a anula sunetul produs de către trafic, trenuri sau chiar avioane. Cercetătorul Bhan Lam a declarat faptul că această invenție răspunde unei probleme cât se poate de practice. Mai exact acesta explică faptul că locuitorii din Singapore preferă să deschidă ferestrele pentru a a-și aerisi locuințele.

„În locuri precum Singapore, dorim să ținem ferestrele deschise cât mai mult”, a declarat cercetătorul.

„Ideea de bază a acestui proiect este de a reduce utilizarea aerului condiționat și de a împiedica acumularea de aer cald, păstrând geamurile deschise”, mai adaugă cercetătorul.

Studiul a fost publicat în Scientific Reports.

Citește și:

Primul dispozitiv care poate izola întreaga casă de sunetele nedorite din afara sa

PREMIERĂ! Cercetătorii australieni au reuşit să stocheze lumina sub forma sunetului. Descoperirea ar putea revoluţiona tehnologiile convenţionale

Sunetul care ucide. Niciun om nu poate supravieţui după ce aude zgomotul produs de acest aparat

Cel mai puternic sunet subacvatic înregistrat vreodată a fost produs de o echipă de fizicieni din care face parte şi un român. Este atât de puternic încât voporizează apa din jur – VIDEO

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase