Home » D:News » Virozele respiratorii din timpul iernii ale copiilor, ce înseamnă acestea şi cum ar putea fi evitate

Virozele respiratorii din timpul iernii ale copiilor, ce înseamnă acestea şi cum ar putea fi evitate

Virozele respiratorii din timpul iernii ale copiilor, ce înseamnă acestea şi cum ar putea fi evitate
Publicat: 01.01.2019
Venirea sezonului rece nu aduce doar bucurii pentru copii şi părinţii lor, ci este şi o sursă de o serie de probleme şi îngrijorări. Iarna este sinonimă cu apariţia infecţiilor respiratorii superioare la copiii mici. Multe studii arată că virusurile se răspândesc de la o persoană la alta mult mai uşor prin aerul rece. Aşadar, rata de transmitere a acestor infecţii este mai mare atunci când temperatura este scăzută.

În majoritatea cazurilor, virozele pot fi evitate dacă avem grijă de sănătatea celor mici, oferindu-le o alimentaţie sănătoasă şi echilibrată, explică doctorul pediatru Roxana Hristianovici.

“Atenţie la o alimentaţie sănătoasă şi echilibrată  (extrem de importantă este alăptarea). Somnul de calitate este iar un factor important. Şi desigur, evitarea contactului cu persoane bolnave, evitarea spaţiilor închise, aglomerate şi a spitalelor”, spune pediatrul.

Cât de des este normal să răcească un copil

O altă problemă care îi afectează pe copii în timpul iernii şi îi preocupă pe părinţii lor este apariţia frecventă a acestor infecţii respiratorii superioare. De multe ori, părinţii ajung chiar să se întrebe dacă micuţii nu au cumva probleme cu imunitatea. Părinţii trebuie să ceară astfel sfatul unui pediatru, care le poate explica faptul că normalitatea în cazul frecvenţei îmbolnăvirii copiilor ţine de vârsta copiilor şi de mediul în care aceştia trăiesc.

“Un sugar, în primul an de viaţă, ar trebui să aibă maximum 1 – 2 infecţii. Totuşi, dacă sugarul are fraţi mai mari care frecventează colectivitatea, părinţii fumători sau locuieşte în camere prost aerisire, în încăperi cu mucegai, atunci ne putem aştepta la îmbolnăviri mai dese”, precizează doctorul Hristianovici. Aceasta spune că, în cazul copilului care se află în primul an de colectivitate, ne putem aştepta la infecţii frecvente, undeva la 8-10/ an. Din fericire, infecţiile respiratorii superioare sunt, în general, infecţii uşoare, care nu necesită internarea în spital, adaugă pediatrul.

Citeşte continuarea pe CSID.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase