Home » D:News » Daniel Lewis Lee, executat pentru crimă. Ce a spus înainte de a muri

Daniel Lewis Lee, executat pentru crimă. Ce a spus înainte de a muri

Daniel Lewis Lee, executat pentru crimă. Ce a spus înainte de a muri
Publicat: 15.07.2020

În ultimii 17 ani, în America, nu a mai avut loc o execuţie federală. Daniel Lewis Lee, un susţinător al supremaţiei albilor, a torturat şi ucis o familie formată dintr-un cuplu şi fiica lor de 8 ani. După ce i-a omorât, Lee i-a aruncat în lac. Totul s-a întâmplat în 1996.

Daniel Lewis Lee a fost executat în dimineaţa zilei de marţi, în Indiana, relatează Fox News. Ultimele sale cuvinte, înainte de execuţie, au fost „Omorâţi un om nevinovat”.

Bărbatul de 47 de ani a fost injectat cu o doză letală de fenobarbital.

Marţi, înainte de execuţie, Daniel Lewis Lee a privit jurnaliştii în ochi, prin geamul care îi despărţea, şi a spus următoarele: „Nu am făcut-o. Am făcut o mulţime de greşeli în viaţă, dar nu sunt un criminal. Omorâţi un om nevinovat”.

Bărbatul a fost acuzat de mai multe infracţiuni, printre care şi cea din 1996, din Arkansas: jaf şi uciderea unei familii formate din soţ, soţie şi o fetiţă în vârstă de 8 ani, potrivit Mediafax.

Cadavrele, găsite la cinci luni de la crimă

Cadavrele lor au fost găsite la 5 luni de la crimă. Au fost găsiţi aruncaţi într-o mlaştină din Illinois. Erau împuşcaţi, aveau capetele acoperite cu saci din plastic, iar sacii erau sigilaţi cu bandă adezivă.

Earlene Peterson, mama femeii omorâte de Lee, s-a opus execuţiei. A spus că vrea ca bărbatul să-şi petreacă viaţa în închisoare pentru că nimic nu-i va aduce fiica înapoi.

Din 1988, doar 3 persoane au fost executate în sistemul federal al SUA.

Potrivit BBC, 78 de persoane au fost condamnate la moarte în sistemul federal al SUA, între 1988 şi 2018, dar doar 3 au fost executate. Justiţia americană permite judecarea în tribunale federale, naţionale şi tribunale statale, locale. Pedeapsa cu moartea este legală în Statele Unite, dar mai multe state au declarat-o ilegală sau au pronunţat moratorii, aşa încât este aplicată de fapt doar în unele dintre ele.

La nivel federal, de la ridicarea unui moratoriu în 1988, doar trei persoane condamnate la moarte au fost executate, ultima în 2003. Tribunalele federale pronunţă rar pedepse cu moartea. În prezent, 62 de deţinuţi au sentinţe federale de condamnare la moarte.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase