Home » D:News » Sute de persoane, evacuate din Ploiești după găsirea unei bombe din al Doilea Război Mondial

Sute de persoane, evacuate din Ploiești după găsirea unei bombe din al Doilea Război Mondial

Sute de persoane, evacuate din Ploiești după găsirea unei bombe din al Doilea Război Mondial
Bombă de aviație din al Doilea Război Mondial
Publicat: 20.07.2020

Aproximativ 300 de persoane au fost evacuate luni în Ploiești după găsirea unei bombei din cel de-al Doilea Război Mondial.

ISU Prahova a anunțat că s-a luat decizia evacuării unui supermarket și a 4 magazine vecine în vederea începerii operațiunilor de ridicare a bombei.

„Circa 200 persoane au fost evacuate din Kaufland și circa 100 din celelalte 4 magazine vecine”, au spus reprezentanții ISU.

O bombă de aviație de 200 de kilograme a fost găsită în Ploiești. La fața locului a fost chemată unitatea specială de intervenții pentru ridicarea acesteia. Potrivit ISU Prahova, bomba de aviație din al Doilea Război Mondial a fost găsită în apropierea Bulevardului Republicii din Ploiești.

Echipaj special pentru că bomba nu poate fi detonată la fața locului

La fața locului s-a deplasat o autospecială specializată în intervenții pirotehnice.

Zona este izolată, au anunțat reprezentanții ISU Prahova. Pentru că bomba nu poate fi detonată la fața locului, s-a solicitat un echipaj specializat pentru ridicarea acesteia de la Unitatea Specială de Intervenție în Situații de Urgenta Ciolpani.

Pentru că bomba nu poate fi detonată la fața locului, s-a solicitat un echipaj specializat pentru ridicarea acesteia de la Unitatea Specială de Intervenție în Situații de Urgenta Ciolpani.

În cel de-al Doilea Război Mondial, Ploieștiul a fost atacat de mai multe oeri de aviația anglo-americană. Unul dintre ele a avut loc în 1 august 1943, în cadrul operațiunii Tidal Wave şi a fost executat de trupele americane din Libia şi sudul Italiei. Scopul atacului a fost de a distruge rafinăriile de petrol ale Axei, aflate pe teritoriul României. Misiunea a fost una dintre cele mai costisitoare misiuni ale forţelor americane de pe teatrul din Europa, dar şi cea mai sângeroasă.

În misiune au zburat 177 bombardiere grele B-24 Liberator pornind de la Benghazi, Libia, care au atacat rafinăriile de la altitudine joasă cu pierderea a 53 de avioane, 44 în faţa anti-aerienei române şi germane, 440 de soldaţi americani au fost ucişi în luptă, iar 220 au fost capturaţi.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase