Cercetătorii au creat bacon din celule crescute în laborator

28 07. 2020, 18:00

This browser does not support the video element.

Carnea crescută în laborator se dovedește a fi o posibilă soluție pentru asigurarea hranei în viitor.

Carnea artificială este considerată de către mulți experți o potențială alternativă pentru hrana viitorului, iar acum, un start-up din Regatul Unit a reușit să o folosească pentru a produce bacon.

Higher Steaks a reușit să creeze bacon și burtă de porc folosind un amestec de celule cultivate în laborator, produse vegetale, proteine, grăsimi și amidon, notează Futurism.

O premieră culinară și științifică

Produsele pe bază de plante sau celule crescute în laborator nu reprezintă o noutate. Totuși, Higher Steaks a reușit în premieră să producă bacon artificial.

Momentan compania a produs doar o bucată, pentru a dovedi că metoda lor dă rezultate. Din nefericire, Higher Steaks încă nu este capabil să producă acest bacon artificial în cantități mari pentru a putea fi comercializat. Reprezentații startup-ului explică faptul că își vor continua eforturile și asta deoarece, la nivel mondial, cererea de carne de porc este în crește, dar oferta rămâne constantă sau chiar scade.

„Producția primului bacon și burți de porc artificiale vreodată este o dovadă că noile tehnici pot ajuta la satisfacerea cererii copleșitoare de produse din carne de porc la nivel global”, explică Benjamina Bollag, CEO-ul startup-ului.

Trecând peste obsesia americană legată de bacon, adevărul este că, la nivel mondial, există o cerere tot mai mare de carne de porc. Sursa acestei creșteri este reprezentată de către China, care a pierdut aproximativ 40% din populația de porcine anul trecut.

Citește și:

Impossible Foods vrea să creeze noi produse cu gust de carne

”Carnea” crescută în laborator, mult mai ieftină decât cea naturală, va deveni în curând o realitate

O companie finanţată de Bill Gates va folosi editarea genetică pentru a crea carne în laborator

Carnea crescută în laborator, o soluţie pentru încălzirea globală?