Home » D:News » Postările făcute de Donald Trump legate de la COVID-19 pe care Facebook și Twitter le-au șters

Postările făcute de Donald Trump legate de la COVID-19 pe care Facebook și Twitter le-au șters

Postările făcute de Donald Trump legate de la COVID-19 pe care Facebook și Twitter le-au șters
Credit foto: Profimedia
Publicat: 07.08.2020

Facebook a eliminat o postare de pe pagina lui Donald Trump pentru că oferea informaţii false despre COVID-19. Aceeaşi măsură a luat-o şi Twitter. Preşedintele american spunea despre copii că sunt aproape imuni” la COVID-19.

Postarea ştearsă conţinea un fragment video dintr-un interviu pe care preşedintele l-a acordat miercuri dimineaţa la Fox News.

În acea filmare, preşedintele îşi apăra apelul de redeschidere a şcolilor motivând că în ceea ce îi priveşte pe copii, aceştia sunt „aproape imuni” la noul coronavirus.

„Acest videoclip include afirmaţii false conform cărora un grup de oameni este imun la COVID-19, ceea ce reprezintă o încălcare a politicilor noastre în privinţa dezinformării nocive privind coronavirusul”, a declarat purtătorul de cuvânt al Facebook, Andy Stone.

Contul de campanie al lui Trump, blocat de Twitter

„Dacă te uiţi la copii, copiii sunt aproape – şi aş spune aproape sigur – dar aproape imuni la această boală”, spunea Trump. „Nu au o problemă. Pur şi simplu nu au o problemă”, a declarat Trump în timpul unui interviu amplu pentru „Fox & Friends”.

Twitter a anunţat, miercuri, că a blocat contul de campanie a preşedintelui Donald Trump după ce a distribuit un videoclip care conţine afirmaţii false despre coronavirus. Tweetul „încalcă regulile Twitter privind dezinformarea în ceea ce priveşte COVID-19”, a declarat un purtător de cuvânt al Twitter într-un comunicat.

„Proprietarul contului va fi obligat să înlăture Tweet-ul înainte să poată trimite din nou mesaje”, a continuat acesta, potrivit Mediafax.

Medicii susţin că şi copiii pot fi infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 şi îl pot transmite mai departe.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase