Home » D:News » Caz medical neobișnuit. Un adolescent s-a prezentat la spital din cauza unui ac de croitorie care i-a intrat în inimă

Caz medical neobișnuit. Un adolescent s-a prezentat la spital din cauza unui ac de croitorie care i-a intrat în inimă

Caz medical neobișnuit. Un adolescent s-a prezentat la spital din cauza unui ac de croitorie care i-a intrat în inimă
Credit foto: Mathews et al., TJEM, 2020
Publicat: 02.09.2020

Adolescentul s-a prezentat la spital cu dureri în zona pieptului.

Un adolescent de 17 ani s-a prezentat la camera de gardă a unui spital, acuzând dureri în zona pieptului, acestea instalându-se deja de trei zile. Acesta a spus că durerea este ascuțită, iradia de la spate și că este mai gravă atunci când se culca sau respira profund, notează Science Alert.

Rezultatele unei electrocardiograme (EKG), un test al activității electrice a inimii, au fost anormale, iar medicii au fost îngrijorați că pacientul avea pericardită, o inflamație a mușchiului cardiac și a membranei înconjurătoare. Testele de laborator au arătat, de asemenea, că adolescentul avea niveluri crescute de proteine în sângele său, acestea pot indica leziuni cardiace.

Computerul tomograf a relevat sursa problemei

O scanare computerizată a pieptului său a arătat că există un obiect „străin liniar metalic” în inima sa, după cum arată raportul medical. Obiectul avea o lungime de aproximativ 3,5 centimetri și ieșea din ventriculul drept al inimii, camera inferioară dreaptă a inimii care pompează sângele câtre plămâni.

Pacientul le-a spus inițial medicilor că nu a ingerat obiecte străine și nu a suferit traume fizice la nivelul pieptului. Dar într-un interviu ulterior, el a dezvăluit că își croiește hainele și uneori ține ace de cusut în gură. Totuși, a spus că nu era conștient că ar fi ingerat un astfel de ac.

Medicii au decis efectuarea unei intervenții medicale pe cord deschis pentru a îndepărta obiectul. Intervenția a dovedit că, obiectul din mușchiul cardiac era un ac de croitorie. Raportul a spus că literatura de specialitate prezintă cazurile unor obiecte străine au fost găsite în inimile unor pacienți înainte.

Medicii cred că acul a migrat direct din stomacul său în inima lui, deși este posibil să fi migrat dintr-un alt loc de-a lungul tractului gastro-intestinal, cum ar fi din esofagul sau intestinul subțire, după cum explică dr. Bonnie Matthews.

Citește și:

Caz medical alarmant: Ce se poate întâmpla în timpul unei supradoze de cofeină

Caz medical neobişnuit: unei femei îi creşte păr din gingii

Caz medical neobişnuit: degetele unei femei se micşorează din cauza unei afecţiuni rare

Caz medical tragic şi rar: Un bărbat a murit după ce a fost lins de câinele său

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase