Home » D:News » Imaginile din satelit prezintă dimensiunile incendiilor care au afectat Australia

Imaginile din satelit prezintă dimensiunile incendiilor care au afectat Australia

Publicat: 04.09.2020
Imaginile din satelit prezintă dimensiunile incendiilor care au afectat Australia
Incendiile din 2019 au acoperit o suprafață de 186.000 kilometri pătrați. Credit foto: Geospatial Intelligence

Incendiile din 2019 au acoperit o suprafață de 186.000 kilometri pătrați.

GALERIE FOTO

Anul 2019 s-a dovedit a fi un extrem de dificil pentru Australia, incendiile care s-au extins pe 186.000 kilometri păstrați au dus la moartea a 34 de persoane și a mai multor miliarde de animale. Compania australiană de analiză aeriană Geospatial Intelligence a lucrat cu guvernul statului New South Wales (NSW) pentru a surprinde imagini care prezintă situația de la sol înainte și după producerea incendiilor. Diferențele dintre acestea se dovedesc a fi extrem de dramatice, notează Science Alert.

Zonele extinse care înainte de incendiu erau acoperite de vegetație înfloritoare sunt acum sterpe. Imaginile au fost realizate în cursul anului 2019, înainte de sezonul incendiilor, cu un al doilea set apoi realizat imediat după incendii de la începutul anului 2020.

Daune extinse

Deși fotografiile sunt tulburătoare, ele oferă guvernelor informații importante despre peisaj, oferind detalii despre urmele lăsate de incendiu, nivelurile de vegetație, precum și daunele asupra proprietăților și infrastructurii.

Rob Coorey, CEO-ul Geospatial Intelligence, explică faptul că astfel de eforturi de cartografiere a suprafețelor de teren se dovedesc importante pentru eforturile de prevenire și controlare a viitoarelor incendii de vegetație.  „Nu este un o soluție universală, dar are un rol important și este, de fapt, foarte eficientă atunci când analizăm felul în care guvernul folosește aceste informații”, explică acesta.

Diferența de imagini pe care această companie o poate oferi în comparație cu informațiile oferite de  Google Maps este reprezentată de către rezoluție. Sateliții Sentinel utilizați de Google oferă în jur de 30-250 de metri pătrați pe pixel, în timp ce unii dintre sateliții la care Geospatial are acces pot acoperi chiar și 1,5 metri pătrați pe pixel.

În timp ce noul sezon al incendiilor de vegetație din Australia se conturează a fi, din fericire, mai puțin devastator decât cel de anul trecut, astfel tehnologii vor juca un rol din ce în ce mai important.

Citește și:

Aproape 3 miliarde de animale au fost ucise sau și-au pierdut habitatul în urma incendiilor de vegetație din Australia

O specie considerată pierdută pentru totdeauna în incendiile devastatoare din Australia a fost descoperită

Descoperire uriaşă după incendiile din Australia: sisteme de acvacultură mai vechi ca piramidele egiptene

Incendiile din Australia ar putea înrăutăţi încălzirea globală

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase