Home » D:News » Un singur om a infectat cu noul coronavirus alți 24 de pasageri, în timpul unei călătorii cu autobuzul

Un singur om a infectat cu noul coronavirus alți 24 de pasageri, în timpul unei călătorii cu autobuzul

Un singur om a infectat cu noul coronavirus alți 24 de pasageri, în timpul unei călătorii cu autobuzul
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 05.09.2020

Atunci când 67 de pasageri budiști și șoferul lor au urcat la bordul unui autobuz în Ningbo, China, la data de 19 ianuarie 2020, cel mai probabil doar o singură persoană era infectată cu noul coronavirus, SARS-CoV-2. Niciunul nu știa că se va îmbolnăvi în acea zi, așa că nimeni nu purta mască de protecție.

Câteva zile mai târziu, 24 de pasageri din acel autobuz erau bolnavi.

Un nou studiu publicat în JAMA Internal Medicine arată că doar o singură persoană bolnavă a infectat o treime din pasagerii autobuzului, în timpul unei călătorii dus-întors care a avut loc la 917 kilometri distanță de Wuhan și care a durat o oră și 40 de minute.

„Distanțarea de 2 metri nu te protejează împotriva SARS-CoV-2”

Acest caz este un alt avertisment clar care arată că persoanele infectate cu COVID-19 și care se află în spații interioare prost ventilate, chiar și la distanța „sigură” de 2 metri față de oamenii sănătoși, reprezintă un pericol, în special atunci când nimeni nu poartă mască.

„Este cu adevărat îngrijorător. Până și în cazurile cele mai bune, distanțarea de 2 metri nu te protejează împotriva SARS-CoV-2”, a explicat Scott Weisenberg, directorul medical la NYU Langone și expert în boli infecțioase.

Momentele în care o persoană este cea mai contagioasă

Persoana infectată care s-a urcat la bordul autobuzului în acea zi nu prezenta încă simptome. Totuși, individul respectiv s-a întâlnit cu alte patru persoane la cină, cu două zile înainte, acestea călătorind recent în provincial Hubei, acolo unde virusul se răspândea cu rapiditate.

Persoana respectivă a început să prezinte simptome îngrijorătoare la doar câteva ore după ce s-a întors acasă, după călătoria cu autobuzul, precum tuse, frisoane și dureri musculare. Acele ore cruciale înainte ca o persoană să prezinte simptome sunt momentele în care persoana este cea mai contagioasă, scrie Live Science.

Câteva zile mai târziu, persoana respectivă, partenerul și copilul lor au fost confirmați cu noul coronavirus.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Primul caz documentat de reinfecţie cu noul coronavirus în SUA. Medicii au descoperit două tipuri de virus

Medicamentele utilizate în tratarea coronavirusului la pisici pot fi eficiente şi în cazul oamenilor

Spray-ul de țânțari ar putea proteja împotriva COVID-19. Ce au descoperit oamenii de știință

Copiii sunt mai rezistenţi la noul coronavirus

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase