Home » D:News » SpaceX a realizat un nou test pentru Starship cu un vehicul tip siloz de cereale

SpaceX a realizat un nou test pentru Starship cu un vehicul tip siloz de cereale

SpaceX a realizat un nou test pentru Starship cu un vehicul tip siloz de cereale
Compania privată urmează să lanseze vehiculul SN6, folosit pentru testarea motoarelor viitoarelor Starship. Credit foto: Captura video YouTube
Publicat: 04.09.2020

Compania privată a lansat vehiculul SN6, folosit pentru testarea motoarelor viitoarelor Starship.

Starship a lansat un nou vehicul, SN6, ca parte a procesului de crearea a unei rachete Starship complet funcționale care poate să străbată chiar și distanțe interstelare. Vehiculul cilindric Starship SN6, care seamănă cu un siloz de cereale cu motor de rachetă, s-a ridicat în aer deasupra zonei de testare de la Boca Chica al SpaceX, a planat câteva clipe și apoi s-a așezat pe picioarele de aterizare, conform videoclipului postat pe NASASpaceflight.com. Zborul a apărut similar cu un test din 4 august al modelului Starship SN5 al SpaceX, care a atins o altitudine de aproximativ 150 de metri, notează Space.

Lansarea SN6 a avut loc în data de 4 septembrie 2020 și fost al doilea zbor al zilei pentru SpaceX. Compania a lansat o rachetă Falcon 9 care transporta 60 de sateliți din rețeaua Starlink.

Starship, noul scop al SpaceX

Starship SN6 este cel mai recent vehicul dintr-o linie de prototipuri pe care SpaceX le-a folosit pentru testele necesare tehnologiilor necesare unui sistem de lansare masiv, complet reutilizabil, pentru misiuni spațiale interplanetare. Unele dintre aceste prototipuri au explodat accidental, alte teste au încercat în mod deliberat să distrugă vehiculele pentru a testa limitele modelului.

Elon Musk, fondatorul și CEO-ul SpaceX, a dezvăluit o serie de modele pentru sistemul de lansare Starship în ultimii ani. Cel mai recent design, dezvăluit în septembrie 2019, este o navă capabilă să transporte până la o sută de persoane folosind șase motoare Raptor pe vehicul și alte 31 de motoare pe boosterul Super Heavy.

Ambele vehicule sunt gândite pentru a fi reutilizabile, ansamblul complet urmând să fie lansat, cel mai probabil, de pe o platformă aflată pe mare, după cum explică Musk. Compania a semnat deja un contract, primul său client pentru o călătorie cu Starship în jurul lunii este miliardarul japonez Yusaku Maezawa, care speră să zboare în 2023. NASA a ales, de asemenea, SpaceX’s Starship ca una dintre cele trei nave spațiale comerciale care pot transporta astronauți pe Lună până în 2024.

Citește și:

În premieră, SpaceX a făcut prima lansare polară, după jumătate de secol. Procedura este una periculoasă

SpaceX va furniza rachete pentru lansările Pentagonului

SpaceX a lansat primul satelit militar al Coreei de Sud

Programul de ”ridesharing spațial” al SpaceX prinde avânt

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase