Home » D:News » Pacientul zero al Italiei se reapucă de marea sa pasiune

Pacientul zero al Italiei se reapucă de marea sa pasiune

Pacientul zero al Italiei se reapucă de marea sa pasiune
Credit foto: Profimedia
Publicat: 04.09.2020

Primul pacient infectat cu noul coronavirus din Italia revine pe terenul de fotbal.

Mattia Maestri, primul pacient afectat în Italia, descoperit la Codogno (Lodi), va reveni să joace pe un teren de fotbal sâmbătă după-amiază, în orașul Lodi, conform agenției ANSA.

Va fi un meci între reprezentanți ai echipei naționale a primarilor, o selecție de politicieni din „fosta zonă roșie”, și o selecție a voluntarilor de protecție civilă.

Maestri, așa-numitul „pacient zero”, în vârstă de 38 de ani, iubitor de sport, jucase ultimul său meci la Cremasco în echipa de amatori Picchio Somaglia pe 15 februarie, înainte de a fi internat în spital.

Cazurile de COVID-19, în creștere în Italia

Numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus este în creştere în Italia. În ultimele 24 de ore au fost raportate 1.397 cazuri de coronavirus şi zece decese. Sunt și români testați pozitiv după ce s-au întors în Italia din România.

Conform la Repubblica, în ultimele 24 de ore au fost raportate 1.397 cazuri de coronavirus şi zece decese, față de șase, câte erau miercuri.

Numărul total de cazuri ajungea la 272.912, iar decesele la 35.507.

Cu toate acestea, scrie cotidianul italian, au fost făcute mai puține teste: 92.790, cu aproximativ 10.000 mai puține față de vârful record de miercuri.

Pacienții internați la terapie intensivă au crescut cu 11 în 24 de ore, totalul fiind de 120. Totuși, a crescut și numărul pacienților recuperați sau externați: 289.

Nu există nicio regiune fără infecții. Printre cele mai afectate regiuni sunt Lombardia, Campania, Lazio, Emilia-Romagna, Veneto și Toscana, potrivit Meediafax.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase