Home » D:News » China a testat o rachetă care poate fi refolosită

China a testat o rachetă care poate fi refolosită

China a testat o rachetă care poate fi refolosită
Zborul de test al rachetei a avut loc pe orbita terestră și a durat două zile. Credit foto: Profimedia
Publicat: 08.09.2020

Zborul de test al rachetei a avut loc pe orbita terestră și a durat două zile.

Agenția oficială de presă oficială Xinhua News Agency a raportat că o rachetă reutilizabilă a agenției spațiale chineze a aterizat conform planificării. Raportul lor nu a inclus fotografii oficiale de la eveniment. Nava spațială a fost lansată anterior pe 4 septembrie, dusă pe orbită de un Long March-2F de la Centrul de lansare Jiuquan din deșertul Gobi, aflat în regiunea de nord-vest a Chinei, notează The Science Times.

„Zborul de succes a marcat o reușită importantă a țării în dezvoltarea navelor spațiale reutilizabile și ar trebuie să ofere transport dus-întors convenabil, la prețuri reduse pentru utilizarea pașnică a spațiului”, notează agenția.

Deși anunțul agenției nu a oferit prea multe detalii legate de testele prin care a trecut racheta, o sursă din armată, citată de către South China Morning Post, indică o serie de similarități ale rachetei produse în China cu US X-37B. Cunoscut și sub numele de Boeing X-37, vehiculul de testare orbitală este nava spațială robotică reutilizabilă a Statelor Unite pentru misiunile sale de zbor orbital.

O serie de reușite

Sursele citate de către South China Morning Post explică faptul că sursa a adăugat, de asemenea, că au existat „multe premiere” legate de această lansare, inclusiv nava spațială în sine și metoda de lansare folosită, ceea ce a determinat luarea unor măsuri de securitate suplimentare.

Aterizarea programată a misterioasei nave spațiale a fost, de asemenea, un subiect important pe Weibo, cea mai populară platformă de socializare din China. În afară de postările cu felicitări pentru succesul testului, unii utilizatori au alimentat, de asemenea, speculații legate de modul  în care va fi folosită nava.

China a fost activă în cursa spațială, marcată de lansări și evoluții continue în tehnologia de lansare și explorarea spațiului. Pe lângă o serie de misiuni trimise către Marte și pe Lună, agenția spațială chineză plănuiește și construirea unei stații spațiale proprii, Palatul Ceresc.

Citește și:

Planurile ambițioase ale Chinei pentru Palatul Ceresc, stația sa spațială

China este cea mai mare putere militară din lume

Cum și-a pregătit China roverul pentru terenul de pe Marte

China își testează cea mai mare navă amfibie de asalt

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase