Home » D:News » China își testează cea mai mare navă amfibie de asalt

China își testează cea mai mare navă amfibie de asalt

China își testează cea mai mare navă amfibie de asalt
Experții explică faptul că China a reușit să construiască această navă într-un interval de timp foarte scurt.
Publicat: 09.08.2020

Experții explică faptul că China a reușit să construiască această navă într-un interval de timp foarte scurt.

Vezi aici imagini de la testarea navei amfibie

O serie de imagini de pe rețelele de socializare arată că forțele navale ale Chinei au început testele celui mai mare transportor amfibiu din flota sa. Imaginile arată o navă de din clasa Type 075, care părăsește șantierul naval Zhonghua  din Shanghai, notează The Drive.

Transportorul a fost construit într-un interval extrem de scurt, iar în luna aprilie a trecut chiar și printr-un incendiu. Daunele pe care le-a suferit nava au fost greu de estimat în acel moment, dar aparent, muncitorii au reușit să recupereze timpul pierdut.

Faptul că acum nava trece printr-o serie de manevre indică faptul că daunele au fost reparate. Trebuie precizat și faptul că deși nava abia a ieșit din șantierul naval, urmele flăcărilor din luna aprilie încă mai sunt vizibile. Aceleași imagini mai arată și faptul că o parte a punții de aterizare pare a fi incompletă.

Un vas construit în viteză

„Se presupune că călătorie inaugurală va testa, probabil, principalele sisteme ale navei de atac amfibie, inclusiv propulsia, navigația și comunicațiile”, explică mass-media locală.

Surse din armată, citate de către The Global Times explică faptul că transportorul amfibie Type 075 va fi integrat în flota activă în următorii unu-doi ani.

Experții subliniază viteza cu care acest vas a fost construit, în anul 2011, începând proiectarea acestuia și primele imagini ale chilei au apărut în luna aprilie a anului trecut. Cu toate acestea, este neclar când a început compania de stat care se ocupă de construcțiile navale să lucreze la acest proiect.

Compania de stat a lansat la apă deja o a doua navă din clasa Type 075 și, după cu indică sursele, o a treia a fost deja comandată. Experții subliniază faptul că chinezii par a se mișca mult mai repede decât americanii, aceștia din urmă având nevoie de trei ani de la apariția primelor imagini cu chila navei pentru a lansa o navă asemănătoare.

În prezent, există o serie de detalii neclare legate de navă, printre acestea numărându-se armamentul cu care aceasta va fi echipată, dar și în ceea ce privește greutatea. Rapoartele variază între 30.000 și 40.000 de tone, ceea ce înseamnă că această navă din clasa Type 075 va fi asemănătoare cu navele amfibii din clasa Wasp, a SUA.

Citește și:

Grecia a anunțat reducerea tensiunilor cu Turcia în estul Mării Mediterane

O navă militară americană, care a fost recent în România, nu mai are voie să intre în niciun port

Modul inedit prin care Marina Americană testează rezistenţa la şoc a navelor militare – VIDEO

Avertismentul lui Donald Trump la adresa navelor iraniene care efectuează manevre periculoase

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase