Home » Lumea digitală » China este cea mai mare putere militară din lume

China este cea mai mare putere militară din lume

China este cea mai mare putere militară din lume
Credit foto: Captură foto Twitter
Publicat: 06.09.2020

China operează acum cea mai numeroasă marină militară din lume, compusă din aproximativ 350 de nave, potrivit unui raport al Departamentului Apărării al SUA.

Cea mai puternică marină militară de pe planetă, cea a Statelor Unite, include 293 de nave. America are avantajul unei tehnologii superioare și deține 11 portavioane mari, de aceea tonajul navelor americane este mai mare decât cel al vaselor deținute de Beijing.

În ceea ce privește tehnologia, China recuperează rapid teren. Beijingul a testat zilele trecute două rachete care pot pune în pericol portavioanele americane. „Marina chineză este o forță tot mai flexibilă și modernă”, potrivit raportului citat.

China operează deja două portavioane de mari dimensiuni, iar un al treilea este în construcție. Dintre cele funcționale, unul, de origine sovietică, este folosit pe post de navă școală. Beijingul vrea să construiască cel puțin alte patru noi portavioane. Unii analiști se tem că după ce forța aceasta va fi finalizată, China va lansa o invazie asupra Taiwanului, insulă pe care o consideră o parte a sa. Taiwanul, condus de un guvern democratic, este recunoscut ca stat de doar 20 de țări.

China poate lovi acum precis cu rachete de croazieră, datorită propriului sistem de poziționare globală

Totodată, statul asiatic este unul dintre puținele din lume care dispun de submarine care transportă rachete balistice nucleare. Precizia atacurilor tocmai a fost sporită semnificativ.

Finalizarea BeiDou, cel mai precis sistem de poziționare globală din lume, în permite Chinei să lanseze nu doar atacuri nucleare precise, ci și unele cu rachete de croazieră de tipul celor Tomahawk deținute de americani. În caz de război cu SUA, statul asiatic ar putea ataca cu aceste arme bazele americane din Guam sau Japonia.

Citește continuarea pe Go4it!

China a prezentat o nouă rachetă aer-sol

China își testează cea mai mare navă amfibie de asalt

China a plasat pe orbită ultimul satelit în încercarea de a rivaliza cu rețeaua GPS

China, acuzată că ar fi atacat sistemele informatice ale Vaticanului

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase