Home » D:News » Sute de mii de păsări migratoare au fost găsite moarte în New Mexico, SUA

Sute de mii de păsări migratoare au fost găsite moarte în New Mexico, SUA

Publicat: 20.09.2020
Sute de mii de păsări migratoare au fost găsite moarte în New Mexico, SUA
Cercetătorii de la Universitatea New Mexico estimează că câteva sute de mii de păsări au murit. Credit foto: Pixabay

Cercetătorii de la Universitatea New Mexico estimează că deja au murit câteva sute de mii de păsări.

Biologii de la Universitatea de Stat din New Mexico încearcă să afle de ce sute de mii de păsări migratoare au fost găsite moarte în tot statul. Misterul a început pe 20 august odată cu descoperirea unui număr mare de păsări moarte în zona de lansare a rachetelor White Sands a Armatei SUA și în jurul monumentul național cu același nume, potrivit Martha Desmond, profesoară a Departamentul pentru Faună Sălbatică și Ecologie de Conservare a Universității, notează CNN.

Ceea ce s-a crezut mai întâi a fi un incident izolat s-a dovedit a fi o problemă mult mai gravă atunci când au fost găsite alte sute de păsări moarte în regiuni din tot statul. inclusiv comitatul Doña Ana, Jemez Pueblo, Roswell și Socorro.

Sute de mii de păsări moarte

„Este tragic”, a spus Desmond pentru CNN. „Numărul a ajuns deja la șase cifre. Doar uitându-ne la ceea ce vedem, știm că acesta este un eveniment foarte mare, sute de mii și poate chiar milioane de păsări moarte”.

Păsările migratoare moarte, printre care se numără și specii precum vrăbiile, mierlele, pipița de lemn occidentală și muscari, al căror areal se află în Colorado, Texas și Mexic. Alături de biologii de la White Sands Missile Range, Desmond și echipa ei au început recent identificarea, catalogarea și examinarea a aproximativ 300 de păsări moarte pentru a afla mai multe despre starea în care se aflau când au murit.

Locuitorii și biologii au raportat că au văzut păsări comportându-se ciudat înainte de a muri. De exemplu, păsările care sunt văzute în mod normal în arbuști și copaci au fost văzute pe pământ căutând hrană și urmărind insecte.

Unul dintre factorii despre care biologii cred că ar fi contribuit la moartea păsărilor este cel al incendiilor care au loc în California, care ar fi putut forța păsările să migreze timpuriu înainte de a fi pregătite. „Păsările care au migrat înainte de a fi gata din cauza vremii s-ar putea să nu fi avut suficientă grăsime pentru a supraviețui „, a spus Desmond.” Unele păsări s-ar putea să nu fi avut nici măcar rezervele pentru a începe să migreze, așa că au murit pe loc”.

Unele păsări ar fost forțate să își schimbe rutele de migrare, în timp ce altele au inhalat fum și ar fi suferit leziuni pulmonare. În timp ce incendiile și vremea uscată din New Mexico ar fi putut amplifica numărul deceselor în cazu păsărilor migratoare, există încă multe alte întrebări la care cercetătorii încearcă să răspundă.

Citește și:

Ce trebuie să știi despre albatroși, cele mai mari păsări zburătoare din lume

Fosila veche de 55 de milioane de ani a unei bufnițe dezvăluie cât de periculoase erau aceste păsări de noapte

O întreagă colonie de păsări rare a dispărut fără urmă. Oamenii de știință din Noua Zeelandă sunt contrariați

Cum a evoluat creierul păsărilor?

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase