Home » D:News » Ce telefoane își pierd mai rapid valoarea?

Ce telefoane își pierd mai rapid valoarea?

Publicat: 24.09.2020
Ce telefoane își pierd mai rapid valoarea?

Un studiu recent indică faptul că iPhone-urile își pierd cel mai lent valoarea de piață.

Este un lucru bine cunoscut faptul că telefoanele Apple își mențin prețul mai bine în timp decât modelele cu Android de la alți producători, însă în ultimii ani, chiar și acestea au început să scadă mai repede pe piața second hand. Un nou studiu de la Decluttr pune în perspectivă cât din valoarea originală își păstrează smartphone-urile atât din gama iPhone, cât și de la alți producători proeminenți precum Samsung, Google, OnePlus și Huawei. Unul dintre modele a reușit să piardă 91% din valoare după numai 12 luni.

Prețul modelelor Apple continuă să scadă mai lent

Chiar dacă nu mai sunt atât de „valoroase” ca înainte, iPhone-urile își mențin în continuare valoarea mai bine decât alte brand-uri. Graficul de mai jos de la Decluttr spune că un iPhone își pierde în medie cam jumătate din valoare după primele 12 luni și cam 67% după doi ani. În comparație, telefoanele Samsung scad cu 67% după primul an și cu 80% după doi ani. Cele care își pierd cel mai repede valoarea par să fie modelele OnePlus, care scad cu 72% în primul an și 83% după cel de-al doilea.

Totuși următorul grafic demonstrează un trend îngrijorător pentru anumite modele de smartphone-uri. Pentru că seria iPhone 11 și alte variante mai noi abia împlinesc un an, graficul folosește telefoane lansate în 2018 pentru acest studiu. În timp ce modelul iPhone XS Max și-a păstrat cel mai bine valoarea după un an, alte dispozitive precum Pixel 2 sau modelele OnePlus au depășit chiar și media producătorilor lor.

Citește continuarea pe Go4it!

Aplicațiile de Android pot rula pe PC cu ajutorul smartphone-urilor Samsung

Samsung a înregistrat un brevet pentru un smartphone transparent

Experții au găsit ”călcâiul lui Ahile” al unui miliard de smartphone-uri cu Android

Xiaomi va folosi tehnologia under-screen camera pentru viitoarele smartphone-uri

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase