Home » Lumea digitală » Xiaomi va folosi tehnologia under-screen camera pentru viitoarele smartphone-uri

Xiaomi va folosi tehnologia under-screen camera pentru viitoarele smartphone-uri

Xiaomi va folosi tehnologia under-screen camera pentru viitoarele smartphone-uri
Publicat: 31.08.2020

Implementarea under-screen camera aleasă de Xiaomi pentru oferta smartphone de anul viitor este deja la a treia generație, tehnologia ajungând abia acum la maturitate suficientă pentru debutul comercial.

Principala problemă cu ascunderea camerei frontale sub suprafața activă a ecranului este afectarea calității pozelor rezultate, majoritatea producătorilor considerând acesta un compromis prea mare. Dacă mai pui la socoteală și faptul că primele versiuni de ecrane cu suport under-screen încă nu reușeau să redea o imagine perfect omogenă în zona lentilei foto, folosirea acestora părea un efort inutil.

Totuși, tehnologia evoluează, iar acum sunt șanse ca viitoarele generații de telefoane echipate cu tehnologie under-screen să ascundă lentila camerei foto într-un mod aproape perfect. Cel puțin, asta arată clipul de prezentare recent distribuit de Xiaomi.

Xiaomi descrie inovația făcută ca un progres major în direcția obținerii unei experiențe full-screen veritabilă. Compania susține că noua tehnologie va putea ascunde în întregime camera selfie sub ecranul telefonului, fără a strica efectul de design edge-to-edge.

Cum functionează tehnologia under-screen camera?

Xiaomi spune că folosește un aranjament personalizat pentru matricea de pixeli a ecranului, care permite trecerea luminii folosind spații libere lăsate chiar în structura de sub-pixeli. Potrivit Xiaomi, ecranul oferă aceeași densitate de pixeli în zona afișajului care maschează camera foto, ca și restul suprafeței de afișare.

Păstrând același număr de pixeli RGB, claritatea imaginii nu este afectată, însă ar putea apărea modificări de luminozitate, din pricina faptului că fiecare pixel ar o suprafață mai mică pentru emanarea luminii. Acest neajuns este compensat prin creșterea selectivă a luminozității, doar în zona camerei foto, Xiaomi aplicând ajustările necesare cu ajutorul procesorului de imagine.

Citește continuarea pe Go4it!

K30 Ultra și Mi 10 Ultra de la Xiaomi nu vor fi lansate în Europa

Xiaomi vrea să își producă singur cipurile pentru smartphone-uri

Un telefon premium, mai accesibil: Xiaomi Mi 10 5G

Xiaomi Mi MIX Alpha 2, un telefon cu două ecrane

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase