Home » D:News » Atac cu maceta lângă fostul sediu al revistei Charlie Hebdo. Patru oameni au fost înjunghiați

Atac cu maceta lângă fostul sediu al revistei Charlie Hebdo. Patru oameni au fost înjunghiați

Publicat: 25.09.2020

Patru persoane au fost rănite, din care două sunt în stare gravă, după un atac cu maceta pe o stradă din Paris. Agresorul a fost arestat, informează France24. 

Atacul s-a produs vineri, în zona bulevardului Richard Lenoir din arondismentul 11 din Paris, lângă fostul sediu al publicaţiei de satiră Charlie Hebdo. BBC confirmă faptul că fosta redacţie este înconjurată de poliţie și că un suspect cu sânge pe haine a fost prins.

Un bărbat înarmat a atacat trecătorii, potrivit Franceinfo, care citează surse apropiate anchetei. Patru persoane au fost rănite, două fiind în stare gravă. Arma, descrisă ca fiind o macetă sau un satâr, a fost recuperată de la locul incidentului.

Atacul a avut loc lângă fostul sediu al revistei Charlie Hebdo

Atacul a avut loc lângă fostul sediu al publicaţiei de satiră Charlie Hebdo.

„Eram în biroul meu. Am auzit țipete din stradă. M-am uitat pe geam și am văzut o femeie care era întinsă pe jos cu răni pe față. Am văzut un vecin și am ieșit să ajut și eu”, a declarat un martor pentru postul de radio Europe 1.

Circumstanţele atacului nu sunt încă stabilite. Totuși, incidentul are loc la doar câteva zile după ce gruparea teroristă Al-Qaida a amenințat jurnaliștii publicației franceze, după ce mai multe caricaturi cu profetul Mahomed au fost republicate. Totodată, atacul are loc în contextul în care procesul în cazul atentatelor din 2015 continuă la o instanță din Paris. 12 oameni au fost uciși în urma atacului din 2015.

„Nu vom renunța niciodată”

Revista a republicat recent caricaturi controversate cu profetul Mahomed, pe care le-a publicat inițial în 2006, pentru a marca începutul procesului, susținând într-un editorial că „nu vom renunța niciodată”.

Brigada de cercetare şi intervenţie (BRI) a fost trimisă la faţa locului, potrivit Mediafax.

Ministrul francez de Interne, Gérald Darmanin, s-a întors în Place Beauvau, unde a fost deschisă o unitate de criză. Primul ministru urmează să i se alăture.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase