Home » D:News » Cât de mult a crescut averea celor mai bogați 2.200 de oameni ai planetei, în timpul pandemiei

Cât de mult a crescut averea celor mai bogați 2.200 de oameni ai planetei, în timpul pandemiei

Cât de mult a crescut averea celor mai bogați 2.200 de oameni ai planetei, în timpul pandemiei
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 08.10.2020

Averea miliardarilor a crescut cu circa 27,5% în timpul crizei provocate de coronavirus. În consecinţă, cei mai bogaţi oameni ai planetei au ajuns la o avere cumulată de peste 10.000 de miliarde de dolari pentru prima dată în istorie, potrivit CNBC.

Un studiu realizat de banca elveţiană UBS şi firma de consultanţă şi audit PwC spune că averea miliardarilor a crescut până la 10.200 de miliarde de dolari între aprilie şi iulie, cu 2.000 de miliarde mai mult faţă de perioada de la începutul anului.

Raportul acoperă aproximativ 98% din averea totală a miliardarilor

Prin contrast, produsul intern brut (PIB) al Japoniei – a treia economie la nivel mondial – este de aproape 4.900 de miliarde de dolari, iar ţara are o populaţie de peste 127 de milioane de locuitori.

Ultimul record – 8.900 de miliarde de dolari – a fost înregistrat la sfârşitul lui 2017. Numărul miliardarilor ajunge în prezent la 2.189, faţă de 2.158 în urmă cu trei ani.

UBS şi PwC au declarat că raportul acoperă 43 de pieţe de pe întreg teritoriul planetei şi reprezintă aproximativ 98% din averea totală a miliardarilor.

Bogații planetei valorează mai mult decât cea mai săracă jumătate a populaţie

Anul trecut, organizaţia de caritate Oxfam scotea la iveală faptul că cei mai bogaţi 26 de oameni din lume valorează mai mult decât cea mai săracă jumătate a populaţiei planetei, potrivit Mediafax.

În prezent, fondatorul Amazon Jeff Bezos este cel mai bogat om la nivel mondial, cu o avere netă de 183 de miliarde de dolari, înregistrând o creştere de 68 de miliarde de dolari anul acesta, potrivit Bloomberg Billionaires Index. CEO-ul este urmat de fondatorul Microsoft Bill Gates (123 de miliarde), şeful Tesla Elon Musk (101 miliarde) şi directorul executiv al Facebook – Mark Zuckerberg (98,1 miliarde).

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase