Home » D:News » Vaccinul împotriva COVID-19 dezvoltat de AstraZeneca a produs răspuns imunitar atât la tineri, cât și la vârstnici

Vaccinul împotriva COVID-19 dezvoltat de AstraZeneca a produs răspuns imunitar atât la tineri, cât și la vârstnici

Vaccinul împotriva COVID-19 dezvoltat de AstraZeneca a produs răspuns imunitar atât la tineri, cât și la vârstnici
Credit foto: Pixabay
Publicat: 28.10.2020

Vaccinul dezvoltat de AstraZeneca produce un răspuns imun atât la adulţii tineri, cât şi la cei vârstnici. Vaccinul este de aşteptat să fie unul dintre primele din industria farmaceutică care poate obţine aprobarea de reglementare.

Unul dintre cele mai importante vaccinuri experimentale COVID-19 din lume produce un răspuns imun atât la adulţii tineri, cât şi la cei vârstnici, a anunţat compania farmaceutică britanică AstraZeneca.

Vaccinul, dezvoltat de Universitatea din Oxford, declanşează, de asemenea, răspunsuri adverse mai scăzute în rândul persoanelor în vârstă, a declarat luni producătorul britanic de medicamente AstraZeneca.

„Este încurajator să vezi că răspunsurile de imunogenitate au fost similare între adulții mai în vârstă și cei mai tineri și să reactogenitatea a fost mai mică la adulții în vârstă, unde severitatea bolii COVID-19 este mai mare”, a spus un purtător de cuvânt al AstraZeneca, care lucrează la vaccin la Universitatea din Oxford, potrivit Reuters.

Vaccinul anti COVID-19 produs de Oxford / AstraZeneca, unul dintre primele așteptate

Vaccinul Oxford / AstraZeneca este de aşteptat să fie unul dintre primele din industria farmaceutică care poate obţine aprobarea de reglementare, împreună cu Pfizer şi candidatul 22UAy.F al BioNTech.

Secretarul britanic pentru sănătate, Matt Hancock, a declarat că vaccinul nu este încă gata, dar pregăteşte logistica pentru o posibilă desfăşurare, mai ales în prima jumătate a anului 2021.

„Programul progresează bine, (dar) încă nu suntem acolo”, a spus Hancock.

Vaccinul se află în prezent în studii clinice de fază 3 mai avansate, adică în etapa precedentă autorizării de către autorităţi.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase